0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prvních šest výrobků jižních Čech má značku Regionální potravina

Hrušky
ZDROJ: Pixabay / Pixabay
sdílet:
Prvních šest výrobků získalo značku Regionální potravina Jihočeského kraje. Značku vytvořilo Ministerstvo zemědělství.

Značka garantovat kvalitu oceněných specialit regionálního původu. Následovat budou výrobky z dalších krajů.

Kdo přesvědčil porotce

Regionální potravinou se pyšní sýr Zlatá niva z Madety, Boubín – žitno-pšeničný chléb Vladimíra Caise, Mauzů myslivecká paštika firmy Mauz – výroba, Lhenická ovocná šťáva jablko-jahoda Karla Gregory, červené kysané zelí Zemědělského podniku Malše a uzený kapr Blatenské ryby.

Vítěz smí užívat značku čtyři roky. Celkem se přihlásilo 154 specialit od 45 výrobců. 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit