Prvních šest výrobků jižních Čech má značku Regionální potravina

sdílet:
Prvních šest výrobků získalo značku Regionální potravina Jihočeského kraje. Značku vytvořilo Ministerstvo zemědělství.

Značka garantovat kvalitu oceněných specialit regionálního původu. Následovat budou výrobky z dalších krajů.

Kdo přesvědčil porotce



Regionální potravinou se pyšní sýr Zlatá niva z Madety, Boubín – žitno-pšeničný chléb Vladimíra Caise, Mauzů myslivecká paštika firmy Mauz – výroba, Lhenická ovocná šťáva jablko-jahoda Karla Gregory, červené kysané zelí Zemědělského podniku Malše a uzený kapr Blatenské ryby.

Vítěz smí užívat značku čtyři roky. Celkem se přihlásilo 154 specialit od 45 výrobců. 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit