Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zázračné olivy

olivy s bagetou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

K létu neodmyslitelně patří posezení nad sklenkou vína a miskou oliv. Věděli jste, jaký zázrak se v tomto nenápadném plodu skrývá?

Vyzkoušejte chlazenou polévku z oliv

Skryt pre seznam

Suroviny

vypeckované
vývar kuřecí 750 ml
cibule 1,5 hrnku
pokrájené
česnek 1 stroužek
nakrájený
vejce 1 ks
smetana 250 ml
12%
sherry 50 ml
suché
sůl
pepř
na dochucení

1 Olivy nakrájejte na tenká kolečka. Vývar v hrnci uveďte do varu, povařte v něm cibuli a česnek asi deset minut a pak vývar přeceďte. Do čirého vývaru vsypte olivy. V misce vidličkou prošlehejte vajíčko a za stálého šlehání k němu přilijte trochu polévky – opatrně, aby se vejce nesrazilo.

2 Vajíčko vlijte do polévky, vmíchejte smetanu a případně omáčku, dochuťte solí, pepřem a sherry. Nejméně půl hodiny nebo i přes noc chlaďte.

Postup

1

Olivy nakrájejte na tenká kolečka. Vývar v hrnci uveďte do varu, povařte v něm cibuli a česnek asi deset minut a pak vývar přeceďte. Do čirého vývaru vsypte olivy. V misce vidličkou prošlehejte vajíčko a za stálého šlehání k němu přilijte trochu polévky – opatrně, aby se vejce nesrazilo.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín