Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seriál o mase: demi-glace

Seriál o mase: demi-glace

Demi-glace je zosobněním termínu ‚kouzelná přísada šéfkuchařů‘. Má koncentrovanou chuť masa, je základem pro dokonalé omáčky a taky je těžce návykový!
29. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Název demi-glace odkazuje na jeho jen částečně čirý charakter. Demi-glace už totiž není vývar, ale ani to není omáčka. Jeho konzistence se liší podle délky přípravy od tekuté až po rosolovitou. Vznikl v lepších francouzských restauracích jako dokonalý, předem připravený základ tmavých omáček a také jako způsob, jak upotřebit zbylé kosti a odřezky.

Demi-glace je vhodný všude tam, kde chcete zesílit masovou chuť. Zkuste s ním po vzoru šéfkuchařů vylepšit chuť šťáv ke steakům a pečeným masům. Skvělý je i do rizota. V červencovém Apetitu najdete návod, jak připravit dokonalý demi-glace i dvě jídla s ním. Máme pro vás recept na loupanou plec s bramborovou kaší a biftek s pepřovou omáčkou.

REKLAMA

Přidat komentář