Demi-glace je zosobněním termínu ‚kouzelná přísada šéfkuchařů‘. Má koncentrovanou chuť masa, je základem pro dokonalé omáčky a taky je těžce návykový! Dříve se demi-glace zahušťovalo jíškou, moderní šéfkuchaři dávají přednost redukci pomalým dlouhým vařením. Barva a hustota se můžou lišit podle toho, jak dlouho příprava trvala; demi-glace může mít až konzistenci pevného želé.
Suroviny
na 1/2 litru
Suroviny
na 1/2 litru
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 7545 kcal
- Bílkoviny 956 g
- Sacharidy 89 g
- Tuky 360 g
Postup přípravy
- Ani vývar, ani omáčka: Naučte se demi glace a povyšte vaše vaření na úroveň šéfkuchařů KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
Autor: Kateřina Švejdová & Václav Frič, z vydání Apetit 2012/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2012/7
Velká oslava 100. vydání ApetituBleskové letní dezertyTen nejlepší hamburgerDomácí grilovaný losos