Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 120 min
4,3 (42x)
18. 7. 2014
Telecí demi-glace
Apetit
Telecí demi-glace
Apetit


Pro zkušené
> 120 min
4,3 (42x)

Demi-glace je zosobněním termínu ‚kouzelná přísada šéfkuchařů‘. Má koncentrovanou chuť masa, je základem pro dokonalé omáčky a taky je těžce návykový! Dříve se demi-glace zahušťovalo jíškou, moderní šéfkuchaři dávají přednost redukci pomalým dlouhým vařením. Barva a hustota se můžou lišit podle toho, jak dlouho příprava trvala; demi-glace může mít až konzistenci pevného želé.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 1/2 litru

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 1/2 litru

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7545 kcal
  • Bílkoviny 956 g
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 360 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Ani vývar, ani omáčka: Naučte se demi glace a povyšte vaše vaření na úroveň šéfkuchařů KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Autor: Kateřina Švejdová & Václav Frič, z vydání Apetit 2012/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(42 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/7

Velká oslava 100. vydání ApetituBleskové letní dezertyTen nejlepší hamburgerDomácí grilovaný losos

Související články

demi-glace

Ani vývar, ani omáčka: Naučte se demi glace a povyšte vaše vaření na úroveň šéfkuchařů

Demi-glace je zosobněním termínu „kouzelná přísada šéfkuchařů“. Má koncentrovanou chuť masa, je základem pro dokonalé omáčky a taky je těžce návykový! Dříve se demi-glace zahušťovalo jíškou, moderní šéfkuchaři dávají přednost redukci pomalým dlouhým vařením. Barva a hustota se můžou lišit podle toho, jak dlouho příprava trvala; demi-glace může mít až konzistenci pevného želé.