Raclette z trouby s celerovou remuládou

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 14 g
Cukr 112 g
Tuky 47 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vychytávka naší produkční Míši Englišové, která takto připravuje raclette přátelům na horách. Jednoduché, rychlé, bez nutnosti použít speciální gril – zkrátka geniální! Podávejte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.

Suroviny

brambory 500 g
oloupané
1 bal
sýr na raclette (400g), na plátky
olivový olej
na vymazání forem
nakládaná zelenina kyselé okurčičky (kornišonky), cibulky a kukuřičky k podávání
Na remuládu
celer 1 ks
střední, očištěný a oloupaný
citron 1 ks
šťáva
majonéza 4 PL
hořčice dijonská 1.5 PL
2 PL
hustá zakysaná smetana
petrželka 1 PL
jemně nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý

Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka. Sceďte a rozložte do slabě vymazaných formiček. Pokryjte plátky sýra a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví a na povrchu se nevytvoří krustička. Servírujte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.   

2 Na remuládu nakrájejte celer na sirky a ihned pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou. Dresink by měl být krémový, ale nepříliš řídký. Pokud je moc hustý, zřeďte jej trochou citronové šťávy. Dochuťte solí a pepřem a smíchejte s celerem. Nechte 30 minut odležet a podávejte k bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit