0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Raclette z trouby s celerovou remuládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 113 g
Tuky 164 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychytávka naší produkční Míši Englišové, která takto připravuje raclette přátelům na horách. Jednoduché, rychlé, bez nutnosti použít speciální gril – zkrátka geniální! Podávejte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.

Suroviny

brambory 500 g
oloupané
raclette 400 g
1 balení sýra na raclette, na plátky
olivový olej
na vymazání forem
zelenina
nakládaná – kyselé okurčičky (kornišonky), cibulky a kukuřičky, k podávání
Na remuládu
celer 1 ks
střední, očištěný a oloupaný
citron 1 ks
vymačkaná šťáva
majonéza 4 PL
hořčice dijonská 1.5 PL
zakysaná smetana 2 PL
hustá
petrželka 1 PL
hladkolistá, jemně nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka. Sceďte a rozložte do slabě vymazaných formiček. Pokryjte plátky sýra a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví a na povrchu se nevytvoří krustička. Servírujte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.   

2 Na remuládu nakrájejte celer na sirky a ihned pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou. Dresink by měl být krémový, ale nepříliš řídký. Pokud je moc hustý, zřeďte jej trochou citronové šťávy. Dochuťte solí a pepřem a smíchejte s celerem. Nechte 30 minut odležet a podávejte k bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit