Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 112 g
Tuky 47 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychytávka naší produkční Míši Englišové, která takto připravuje raclette přátelům na horách. Jednoduché, rychlé, bez nutnosti použít speciální gril – zkrátka geniální! Podávejte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.

Suroviny

brambory 500 g
oloupané
1 bal
sýr na raclette (400g), na plátky
olivový olej
na vymazání forem
nakládaná zelenina kyselé okurčičky (kornišonky), cibulky a kukuřičky k podávání
Na remuládu
celer 1 ks
střední, očištěný a oloupaný
citron 1 ks
šťáva
majonéza 4 PL
hořčice dijonská 1.5 PL
2 PL
hustá zakysaná smetana
petrželka 1 PL
jemně nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý

Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka. Sceďte a rozložte do slabě vymazaných formiček. Pokryjte plátky sýra a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví a na povrchu se nevytvoří krustička. Servírujte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.   

2 Na remuládu nakrájejte celer na sirky a ihned pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou. Dresink by měl být krémový, ale nepříliš řídký. Pokud je moc hustý, zřeďte jej trochou citronové šťávy. Dochuťte solí a pepřem a smíchejte s celerem. Nechte 30 minut odležet a podávejte k bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit