Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Raclette z trouby s celerovou remuládou
Raclette z trouby s celerovou remuládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 113 g
Tuky 164 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychytávka naší produkční Míši Englišové, která takto připravuje raclette přátelům na horách. Jednoduché, rychlé, bez nutnosti použít speciální gril – zkrátka geniální! Podávejte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.

Suroviny

oloupané
1 balení sýra na raclette, na plátky
olivový olej
na vymazání forem
nakládaná – kyselé okurčičky (kornišonky), cibulky a kukuřičky, k podávání
Na remuládu
celer 1 ks
střední, očištěný a oloupaný
vymačkaná šťáva
majonéza 4 PL
hořčice dijonská 1,5 PL
petrželka 1 PL
hladkolistá, jemně nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka. Sceďte a rozložte do slabě vymazaných formiček. Pokryjte plátky sýra a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví a na povrchu se nevytvoří krustička. Servírujte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.

2

Na remuládu nakrájejte celer na sirky a ihned pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou. Dresink by měl být krémový, ale nepříliš řídký. Pokud je moc hustý, zřeďte jej trochou citronové šťávy. Dochuťte solí a pepřem a smíchejte s celerem. Nechte 30 minut odležet a podávejte k bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč