Vychytávka naší produkční Míši Englišové, která takto připravuje raclette přátelům na horách. Jednoduché, rychlé, bez nutnosti použít speciální gril – zkrátka geniální! Podávejte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.
Suroviny
1 Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka. Sceďte a rozložte do slabě vymazaných formiček. Pokryjte plátky sýra a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví a na povrchu se nevytvoří krustička. Servírujte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.
2 Na remuládu nakrájejte celer na sirky a ihned pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou. Dresink by měl být krémový, ale nepříliš řídký. Pokud je moc hustý, zřeďte jej trochou citronové šťávy. Dochuťte solí a pepřem a smíchejte s celerem. Nechte 30 minut odležet a podávejte k bramborám.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z hor: 15 receptů od pravých horalů(15 receptů)
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů)