Salátová variace na věčné italské téma: rajčata, bazalka, rukola a – těstoviny.
Suroviny
těstovinová rýže
400
g
orzo
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
žampiony
150
g
drobné, nakrájené na tenké plátky
olivový olej panenský
60
ml
+ na opékání žampionů
vinný ocet červený
2
PL
rýžový ocet
1
PL
hořčice dijonská
1
ČL
cibule červená
½
ks
malá červená, nakrájená na tenké plátky
rukola
100
g
bazalka
3
hrsti
drobné lístky
rajčata cherry
250
g
rozpůlená
Postup
1
Orzo uvařte ve vroucí osolené vodě, aby bylo al dente, sceďte a odložte. Žampiony krátce opečte v pánvi na troše oleje.
2
Prošlehejte olej, oba druhy octa a hořčici, podle chuti osolte a opepřete, znovu prošlehejte.
3
Těstoviny promíchejte s cibulí, rukolou, houbami, bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou a znovu jemně promíchejte. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Když necháte těstoviny i houby před promícháním s ostatními přísadami vychladnout a zálivku necháte zvlášť do chvíle podávání, můžete si salát vzít s sebou k svačině nebo k obědu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehké těstovinové saláty: 11 skvělých receptů(11 receptů )