0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 315 g
Tuky 64 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salátová variace na věčné italské téma: rajčata, bazalka, rukola a – těstoviny.

Suroviny

těstovinová rýže 400 g
orzo
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
drobné, nakrájené na tenké plátky
olivový olej panenský 60 ml
+ na opékání žampionů
vinný ocet červený 2 PL
rýžový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
cibule červená ½ ks
malá červená, nakrájená na tenké plátky
rukola 100 g
bazalka 3 hrsti
drobné lístky
rajčata cherry 250 g
rozpůlená

Postup

1

Orzo uvařte ve vroucí osolené vodě, aby bylo al dente, sceďte a odložte. Žampiony krátce opečte v pánvi na troše oleje.

2

Prošlehejte olej, oba druhy octa a hořčici, podle chuti osolte a opepřete, znovu prošlehejte.

3

Těstoviny promíchejte s cibulí, rukolou, houbami, bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou a znovu jemně promíchejte. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Když necháte těstoviny i houby před promícháním s ostatními přísadami vychladnout a zálivku necháte zvlášť do chvíle podávání, můžete si salát vzít s sebou k svačině nebo k obědu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč