Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 315 g
Tuky 64 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salátová variace na věčné italské téma: rajčata, bazalka, rukola a – těstoviny.

Související recepty

Suroviny

těstovinová rýže 400 g
orzo
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
drobné, nakrájené na tenké plátky
olivový olej panenský 60 ml
+ na opékání žampionů
vinný ocet červený 2 PL
rýžový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
malá červená, nakrájená na tenké plátky
rukola 100 g
bazalka 3 hrsti
drobné lístky
rajčata cherry 250 g
rozpůlená

Postup

1

Orzo uvařte ve vroucí osolené vodě, aby bylo al dente, sceďte a odložte. Žampiony krátce opečte v pánvi na troše oleje.

2

Prošlehejte olej, oba druhy octa a hořčici, podle chuti osolte a opepřete, znovu prošlehejte.

3

Těstoviny promíchejte s cibulí, rukolou, houbami, bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou a znovu jemně promíchejte. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Když necháte těstoviny i houby před promícháním s ostatními přísadami vychladnout a zálivku necháte zvlášť do chvíle podávání, můžete si salát vzít s sebou k svačině nebo k obědu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...