Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2029 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 305 g
Tuky 64 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Salátová variace na věčné italské téma: rajčata, bazalka, rukola a – těstoviny.

Suroviny

těstovinová rýže 400 g
(orzo)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
žampiony 150 g
drobných, nakrájených na tenké plátky
olivový olej extra panenský 60 ml
+ na opékání žampionů
vinný ocet červený 2 PL
rýžový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
cibule červená 0.5 ks
malé červené, nakrájená na tenké plátky
rukola 100 g
bazalka 3 hrsti
drobných
250 g
třešňová rajčátka rozpůlených

1 Orzo uvařte ve vroucí osolené vodě, aby bylo al dente, sceďte a odložte. Žampiony krátce opečte v pánvi na troše oleje.

2 Prošlehejte olej, oba druhy octa a hořčici, podle chuti osolte a opepřete, znovu prošlehejte.

3 Těstoviny promíchejte s cibulí, rukolou, houbami, bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou a znovu jemně promíchejte. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Když necháte těstoviny i houby před promícháním s ostatními přísadami vychladnout a zálivku necháte zvlášť do chvíle podávání, můžete si salát vzít s sebou k svačině nebo k obědu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

Obchod Apetit