Tenhle salát si hned zamilujete. Pro vegetariány vynechte maso (můžete místo něj dát tofu) a přidejte víc sýra, špenátu a ořechů.
Suroviny
těstoviny
300
g
krátké těstoviny – například fusilli, penne ricce...
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jahody
300
g
cca, zbavených stopek a nakrájených na plátky
baby špenát
100
g
kuřecí prsa
250
g
na kostičky a propečených
sýr feta
150
g
rozdrobené, lze nahradit balkánským sýrem
vlašské ořechy
3
hrsti
opražené
bazalka
čerstvá, na ozdobení
balzamico glaze
balzamiková redukce k podávání
NA ZÁLIVKU
jahody
200
g
zbavené stopek a rozpůlené
balzamikový ocet
2
PL
1–2 lžíce
olivový olej panenský
80
ml
med
1
PL
nebo podle chuti
Postup
1
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.
2
Na zálivku rozmixujte jahody, balzamikový ocet (nejdřív 1 lžíci a pak dolaďte) a olivový olej dohladka. Podle chuti oslaďte medem, dolaďte balzamikem, osolte a opepřete. Podle potřeby odložte do chladničky či hned použijte.
3
V míse promíchejte jahody, špenát, těstoviny, maso, sýr a ořechy. Prolijte zálivkou, ozdobte bazalkou a balzamikovou redukcí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodová dieta aneb 10 receptů na svěží jahodové saláty, které budete zbožňovat(10 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Lehké těstovinové saláty: 11 skvělých receptů(11 receptů )