Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3074 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 216 g
Tuky 174 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát si hned zamilujete. Pro vegetariány vynechte maso (můžete místo něj dát tofu) a přidejte víc sýra, špenátu a ořechů.

Související recepty

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké těstoviny – například fusilli, penne ricce...
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jahody 300 g
cca, zbavených stopek a nakrájených na plátky
na kostičky a propečených
rozdrobené, lze nahradit balkánským sýrem
opražené
bazalka
čerstvá, na ozdobení
balzamico glaze
balzamiková redukce k podávání
NA ZÁLIVKU
jahody 200 g
zbavené stopek a rozpůlené
balzamikový ocet 2 PL
1–2 lžíce
olivový olej panenský 80 ml
med 1 PL
nebo podle chuti

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2

Na zálivku rozmixujte jahody, balzamikový ocet (nejdřív 1 lžíci a pak dolaďte) a olivový olej dohladka. Podle chuti oslaďte medem, dolaďte balzamikem, osolte a opepřete. Podle potřeby odložte do chladničky či hned použijte.

3

V míse promíchejte jahody, špenát, těstoviny, maso, sýr a ořechy. Prolijte zálivkou, ozdobte bazalkou a balzamikovou redukcí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín