Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami

Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3074 kcal
Bílkoviny 140 g
Cukr 216 g
Tuky 174 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát si hned zamilujete. Pro vegetariány vynechte maso (můžete místo něj dát tofu) a přidejte víc sýra, špenátu a ořechů.

Související recepty

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké těstoviny – například fusilli, penne ricce...
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jahody 300 g
cca, zbavených stopek a nakrájených na plátky
baby špenát 100 g
kuřecí prsa 250 g
na kostičky a propečených
feta 150 g
rozdrobené, lze nahradit balkánským sýrem
vlašské ořechy 3 hrsti
opražené
bazalka
čerstvá, na ozdobení
balzamico glaze
balzamiková redukce k podávání
NA ZÁLIVKU
jahody 200 g
zbavené stopek a rozpůlené
balzamikový ocet 2 PL
1–2 lžíce
olivový olej panenský 80 ml
med 1 PL
nebo podle chuti

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2 Na zálivku rozmixujte jahody, balzamikový ocet (nejdřív 1 lžíci a pak dolaďte) a olivový olej dohladka. Podle chuti oslaďte medem, dolaďte balzamikem, osolte a opepřete. Podle potřeby odložte do chladničky či hned použijte.

3 V míse promíchejte jahody, špenát, těstoviny, maso, sýr a ořechy. Prolijte zálivkou, ozdobte bazalkou a balzamikovou redukcí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit