Rančerský těstovinový salát

Rančerský těstovinový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3712 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 404 g
Tuky 121 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát v duchu amerického Jihu. Snídaně, oběd, večeře, ale i přesnídávka a svačina. A taky pohoštění na zahradní sešlosti.

Související recepty

Suroviny

těstoviny 450 g
krátké – např. celozrnné ditalini
sůl
dresink
zálivka (viz Něco navíc)
fazole červené 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
konzervovaná kukuřice 400 g
scezená a propláchnutá
paprika červená 1 ks
malá, nakrájená na kostičky
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
šunka krůtí 250 g
nakrájená na kostičky
čedar 150 g
nakrájený na kostičky
petrželka 2 PL
nadrobno nasekaná, lze nahradit koriandrem
nachos 5 hrstí
kukuřičné tortillové lupínky

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2 Těstoviny dejte do mísy, vlijte zálivku a promíchejte. Přidejte ostatní přísady kromě bylinek a lupínků, promíchejte. Dejte na 15 minut chladit, pak podávejte posypané bylinkami a s tortillovými lupínky.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít kupovanou zálivku, třeba ,tisíc ostrovů‘. Na domácí verzi smíchejte: 125 ml dobrého kečupu, po 3 vrchovatých lžících majonézy a zakysané smetany, po 1 lžíci medu a třtinového cukru, špetky mleté uzené papriky, po 1/4 lžičce mleté sušené cibule (cibulového prášku) a mletého sušeného česneku (česnekového prášku) a podle chuti worcesterské omáčky, citronové šťávy, soli a pepře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit