
Rančerský těstovinový salát
Salát v duchu amerického Jihu. Snídaně, oběd, večeře, ale i přesnídávka a svačina. A taky pohoštění na zahradní sešlosti.
Ingredience
- 450 g krátkých těstovin (např. celozrnné ditalini) + sůl
- zálivka (viz Něco navíc)
- 400 g konzerva červených fazolí a 400 g konzerva cukrové kukuřice (zrn), scezené a propláchnuté
- 1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
- 250 g krůtí šunky a 150 g čedaru, nakrájených na kostičky
- 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky nebo koriandru
- 5 hrstí kukuřičných tortillových lupínků (,chipsů‘)
Příprava jídla
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.
2 Těstoviny dejte do mísy, vlijte zálivku a promíchejte. Přidejte ostatní přísady kromě bylinek a lupínků, promíchejte. Dejte na 15 minut chladit, pak podávejte posypané bylinkami a s tortillovými lupínky.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít kupovanou zálivku, třeba ,tisíc ostrovů‘. Na domácí verzi smíchejte: 125 ml dobrého kečupu, po 3 vrchovatých lžících majonézy a zakysané smetany, po 1 lžíci medu a třtinového cukru, špetky mleté uzené papriky, po 1/4 lžičce mleté sušené cibule (cibulového prášku) a mletého sušeného česneku (česnekového prášku) a podle chuti worcesterské omáčky, citronové šťávy, soli a pepře.
Přidat komentář