Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Amolety - nadýchané palačinky

Amolety - nadýchané palačinky

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 67
Do 30 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 319 g
Tuky 101 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Amolety jsou nadýchané palačinky, které vyžadují trochu více času na přípravu než klasické palačinkové těsto, ale výsledek stojí za to. Servírujte je s ovocnou zavařeninou nebo plněné tvarohem. Podle chuti je můžete polít sirupem, posypat oříšky nebo doplnit vanilkovou zmrzlinou. Amolety jsou lahodným dezertem, který si můžete vychutnat i jako pozdní snídani.

Postup

1

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Ve druhé míse ušlehejte změklé máslo, žloutky a cukr s vanilkovým cukrem do krému.

2

Přidejte mléko a mouku a rozmíchejte do hladkého krému. Stěrkou vmíchejte bílkový sníh a utvořte těsto.

3

Amolety pečte na velmi dobře předehřáté pánvi.

4

Hotové potřete marmeládou nebo sladkým tvarohem a zamotejte jako klasické palačinky. Navrch pocukrujte.

Tip: Nadýchané těsto se může při neobratném otáčení snadno trhat. Bezpečný způsob jak otočit amoletu je obracečkou podjet okraje amolety, opatrně vsunout pod střed a otočit. Případně si pomoci ještě druhou obracečkou. Další možnost je péci amolety silné jako americké lívance – pro snadné otáčení.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: valerie

Apetit magazín