0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Amolety - nadýchané palačinky

Amolety - nadýchané palačinky

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 319 g
Tuky 101 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 40 g
změklé
moučkový cukr 50 g
vanilkový cukr 20 g
vejce 5 ks
mléko 0.5 l
mouka pšeničná polohrubá 300 g

Postup

1

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Ve druhé míse ušlehejte změklé máslo, žloutky a cukr s vanilkovým cukrem do krému.

2

Přidejte mléko a mouku a rozmíchejte do hladkého krému. Stěrkou vmíchejte bílkový sníh do těsta.

3

Amolety pečte na velmi dobře předehřáté pánvi.

4

Hotové potřete marmeládou nebo sladkým tvarohem a zamotejte jako klasické palačinky. Navrch pocukrujte.

Tip: Nadýchané těsto se může při neobratném otáčení snadno trhat. Bezpečný způsob jak otočit amoletu je obracečkou podjet okraje amolety, opatrně vsunout pod střed a otočit. Případně si pomoci ještě druhou obracečkou. Další možnost je péci amolety velké jako americké lívance - pro snadné otáčení.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: valerie

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit