Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bretaňské palačinky s jablky a tvarohem

Bretaňské palačinky s jablky a tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3387 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 538 g
Tuky 102 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Univerzální dobrota – potěší jako sladký oběd, brunch, dezert i pohoštění na dětskou party.

Suroviny

olej
na smažení
čokoládová poleva
na ozdobu
jablka 1 ks
pokrájené, na ozdobu
Na těsto
mouka pohanková hladká 260 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 650 ml
asi
Na náplň
500 g
polotučný tvaroh
moučkový cukr 150 g
smetana 100 ml
vanilkový cukr 1 bal
vlašské ořechy 50 g
mleté
rozinky 50 g
propláchnuté

Mouku, sůl, vejce a mléko zlehka prošlehejte v misce a nechte chvíli stát. Mezitím tvaroh našlehejte s cukrem, smetanou, vanilinovým cukrem, ořechy a rozinkami. V pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na něm tenké palačinky. Ty potírejte tvarohovou směsí, rolujte, zdobte čokoládou a jablky.

Jak na dokonalé palačinky

Jak na dokonalé palačinky

Více

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit