Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3827 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 558 g
Tuky 102 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Univerzální dobrota – potěší jako sladký oběd, brunch, dezert i pohoštění na dětskou party.

Suroviny

olej
na smažení
pokrájené, na ozdobu
Na těsto
mouka pohanková hladká 260 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 650 ml
asi
Na náplň
smetana 100 ml
propláchnuté

Postup

1

Mouku, sůl, vejce a mléko zlehka prošlehejte v misce a nechte chvíli stát.

2

Mezitím tvaroh našlehejte s cukrem, smetanou, vanilinovým cukrem, ořechy a rozinkami.

3

V pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na něm tenké palačinky. Ty potírejte tvarohovou směsí, rolujte, zdobte čokoládou a jablky.

[[nid:31477]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...