Palačinky
Tenké palačinky po vzoru francouzských crêpes jsou stálicemi české kuchyně. Milují je jak děti, tak dospělí. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá! Hotové opečené palačinky se potírají zavařeninou, čokoládovou pomazánkou, přelévají horkým ovocem, sypou praženými oříšky nebo plní zmrzlinou. Oblékněte jim slavnostní kabát a připravte nádherný palačinkový dort.
...
- Palačinky s tvarohem jsou syté jídlo, které se nemusíte bát naservírovat i jako hlavní chod.
- Základní recept na palačinky je z hladké nebo polohrubé mouky, ale těsto lze různě obměňovat. Usmažte špaldové palačinky nebo bezlepkové pohankové palačinky s ovocem a zmrzlinou.
- Místo mléka můžete použít rostlinnou alternativu, komu nesvědčí vejce, může připravit palačinky bez nich.
- Než se vrhnete do samotné přípravy, doporučujeme přečíst článek Jak na dokonalé palačinky, který je plný tipů a triků k dokonalému výsledku.
- Další oblíbenou variantou jsou palačinky naslano. Především palačinky se špenátem, které můžete jíst jen tak, nebo je narovnejte do zapékací mísy, zalijte bešamelem, zasypete nastrouhaným sýrem a zapečte.
Celý popis