Palačinky potěší v každou denní dobu a v každé podobě. Ať už vsadíte na sladkou nebo slanou náplň, nejdříve potřebujete jednoduchý a neprůstřelný recept na palačinky, který nikdy nezklame. Tohle je on!
Suroviny
Postup
Z hladké mouky, špetky soli, vajec a 250 ml mléka ušlehejte metlou hustší hladké těsto. Poté vmíchejte dalších 250 ml mléka a nechte těsto 30 minut odstát v lednici.
Těsto vyndejte z lednice a dobře promíchejte. Pokud je příliš husté, trochu ho nařeďte mlékem.
Na středním ohni rozpalte nepřilnavou pánev a tence potřete olejem. Do pánve vlijte asi naběračku těsta a nakláněním pánve ho rozlijte po celé ploše pánve.
Opékejte asi 1 minutu, pak palačinku obraťte a opečte dozlatova i z druhé strany.
Opakujte do vypotřebování těsta.
Palačinky potřete Nutellou, poklaďte malinami a zatočte do ruliček. Podávejte ozdobené ušlehanou smetanou, malinami, borůvkami a poprášené moučkovým cukrem.