0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bageta s marinovanou zeleninou

Bageta s marinovanou zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bageta s marinovanou zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2608 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 80 g
Tuky 205 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenina marinovaná v bylinkovém dresinku je doslova nezapomenutelná a návyková! 

Suroviny

rajčata cherry 500 g
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
bageta
celozrnná, podélně rozkrojená
okurka ½ ks
na tenké plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky
paprika žlutá 2 ks
na nudličky
mrkev 2 ks
nakrájená na tenké plátky pomocí škrabky
zralé, dužina na plátky
řeřicha 1 bal
salát lollo rosso
pár listů
Na dresink
ančovičky (konzerva) 3 ks
majonéza 180 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
nasekaná
estragon 1,5 ČL
lístky
bazalka 1 ČL
nasekaná
šalotka 1 PL
nasekaná
citronová šťáva 1 PL
sůl a pepř

Nejdřív si připravte dresink. Rozmixujte sardelky, majonézu, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku, estragon, bazalku, šalotku, citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete. (Lze připravit předem, v chladničce vydrží až 2 dny.)

2 Marinujte rozčtvrcená rajčátka a cibuli v 60ml připraveného dresinku asi 20 minut. Dalším dresinkem potřete obě půlky celozrnné bagety. Naplňte ji rajčátky, okurkou, ředkvičkami, paprikou, mrkví, avokádem, řeřichou a salátem lollo rosso. Každou vrstvu lehce osolte a opepřete, některé pokapejte dalším dresinkem. Před podáváním rozkrájejte na špalíky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč