Bageta s marinovanou zeleninou

Bageta s marinovanou zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2537 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 61 g
Tuky 211 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenina marinovaná v bylinkovém dresinku je doslova nezapomenutelná a návyková! 

Související recepty

Suroviny

500 g
třešňová rajčátka
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
celozrnná bageta podélně rozkrojená
okurka 1 ks
na tenké plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky
paprika žlutá 2 ks
na nudličky
mrkev 2 ks
nakrájená na tenké plátky pomocí škrabky
avokádo 1 ks
zralé, dužina na plátky
řeřicha 1
salát lollo rosso
Na dresink
sardelky 3 ks
majonéza 180 ml
zakysaná smetana 60 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
nasekaná
1.5 ČL
estragenové lístky
bazalka 1 ČL
nasekaná
šalotka 1 PL
nasekaná
citronová štáva 1 PL
sůl a pepř

Nejdřív si připravte dresink. Rozmixujte sardelky, majonézu, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku, estragon, bazalku, šalotku, citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete. (Lze připravit předem, v chladničce vydrží až 2 dny.)

2 Marinujte rozčtvrcená rajčátka a cibuli v 60ml připraveného dresinku asi 20 minut. Dalším dresinkem potřete obě půlky celozrnné bagety. Naplňte ji rajčátky, okurkou, ředkvičkami, paprikou, mrkví, avokádem, řeřichou a salátem lollo rosso. Každou vrstvu lehce osolte a opepřete, některé pokapejte dalším dresinkem. Před podáváním rozkrájejte na špalíky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit