Zelenina marinovaná v bylinkovém dresinku je doslova nezapomenutelná a návyková!
Suroviny
rajčata cherry
500
g
cibule červená
1
ks
nakrájená na plátky
bageta
celozrnná, podélně rozkrojená
okurka
½
ks
na tenké plátky
ředkvičky
1
svazek
na plátky
paprika žlutá
2
ks
na nudličky
mrkev
2
ks
nakrájená na tenké plátky pomocí škrabky
avokádo
1
ks
zralé, dužina na plátky
řeřicha
1
bal
salát lollo rosso
pár listů
Na dresink
ančovičky (konzerva)
3
ks
majonéza
180
ml
zakysaná smetana
60
ml
pažitka
2
PL
nasekaná
petrželka
2
PL
nasekaná
estragon
1,5
ČL
lístky
bazalka
1
ČL
nasekaná
šalotka
1
PL
nasekaná
citronová šťáva
1
PL
sůl a pepř
Postup
1
Nejdřív si připravte dresink. Rozmixujte sardelky, majonézu, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku, estragon, bazalku, šalotku, citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete. (Lze připravit předem, v chladničce vydrží až 2 dny.)
2
Marinujte rozčtvrcená rajčátka a cibuli v 60ml připraveného dresinku asi 20 minut. Dalším dresinkem potřete obě půlky celozrnné bagety. Naplňte ji rajčátky, okurkou, ředkvičkami, paprikou, mrkví, avokádem, řeřichou a salátem lollo rosso. Každou vrstvu lehce osolte a opepřete, některé pokapejte dalším dresinkem. Před podáváním rozkrájejte na špalíky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )