Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bageta s marinovanou zeleninou
Bageta s marinovanou zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bageta s marinovanou zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2608 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 80 g
Tuky 205 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenina marinovaná v bylinkovém dresinku je doslova nezapomenutelná a návyková! 

Související recepty

Suroviny

rajčata cherry 500 g
nakrájená na plátky
bageta
celozrnná, podélně rozkrojená
okurka ½ ks
na tenké plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky
na nudličky
mrkev 2 ks
nakrájená na tenké plátky pomocí škrabky
zralé, dužina na plátky
řeřicha 1 bal
salát lollo rosso
pár listů
Na dresink
ančovičky (konzerva) 3 ks
majonéza 180 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
nasekaná
estragon 1,5 ČL
lístky
bazalka 1 ČL
nasekaná
nasekaná
sůl a pepř

Postup

1

Nejdřív si připravte dresink. Rozmixujte sardelky, majonézu, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku, estragon, bazalku, šalotku, citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete. (Lze připravit předem, v chladničce vydrží až 2 dny.)

2

Marinujte rozčtvrcená rajčátka a cibuli v 60ml připraveného dresinku asi 20 minut. Dalším dresinkem potřete obě půlky celozrnné bagety. Naplňte ji rajčátky, okurkou, ředkvičkami, paprikou, mrkví, avokádem, řeřichou a salátem lollo rosso. Každou vrstvu lehce osolte a opepřete, některé pokapejte dalším dresinkem. Před podáváním rozkrájejte na špalíky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...