Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bageta s marinovanou zeleninou

Bageta s marinovanou zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bageta s marinovanou zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2608 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 80 g
Tuky 205 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenina marinovaná v bylinkovém dresinku je doslova nezapomenutelná a návyková! 

Suroviny

rajčata cherry 500 g
nakrájená na plátky
bageta
celozrnná, podélně rozkrojená
okurka ½ ks
na tenké plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky
na nudličky
mrkev 2 ks
nakrájená na tenké plátky pomocí škrabky
zralé, dužina na plátky
řeřicha 1 bal
salát lollo rosso
pár listů
Na dresink
ančovičky (konzerva) 3 ks
majonéza 180 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
nasekaná
estragon 1,5 ČL
lístky
bazalka 1 ČL
nasekaná
nasekaná
sůl a pepř

Nejdřív si připravte dresink. Rozmixujte sardelky, majonézu, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku, estragon, bazalku, šalotku, citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete. (Lze připravit předem, v chladničce vydrží až 2 dny.)

2 Marinujte rozčtvrcená rajčátka a cibuli v 60ml připraveného dresinku asi 20 minut. Dalším dresinkem potřete obě půlky celozrnné bagety. Naplňte ji rajčátky, okurkou, ředkvičkami, paprikou, mrkví, avokádem, řeřichou a salátem lollo rosso. Každou vrstvu lehce osolte a opepřete, některé pokapejte dalším dresinkem. Před podáváním rozkrájejte na špalíky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč