Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/5

Konečně je čas pustit se do vaření z čerstvých jarních surovin. Vymysleli jsme pro vás snadné a rychlé večeře pro pracovní týden. Představíme vám kůzlečí maso, které zbožňujeme pro jeho jemnou chuť, a nezapomeneme ani na chřest. Dáte si zelený, nebo bílý? My hlasujeme pro oba.

Tohle číslo jsme uvařili společně s pěti odvážnými čtenáři. Radka, Eva, Helena, Filip a Petr do květnového Apetitu dali obrovský kus srdce a výsledkem jsou jídla, která vypadají krásně, a ještě lépe chutnají. Užijte si jejich menu stejně jako my!

Víte, jaká je největší slast? Ochutnejte naše sladké dezerty a budete znát odpověď. Kořeněný dort s malinami, banánový cheesecake, tres leches i hříšné zmrzlinové poháry si užijete do poslední lžičky.

 

 

Upoutávky z Apetitu

U jednoho stolu se čtenáři

Tohle menu je od čtenářů pro čtenáře. Krása!

Koláč plný mléka

Tres leches neboli třímlékový dort je neskutečně lahodný, hodně sladký a krásně vláčný. 

Recepty z vydání

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

" Dort jsem vymyslela pro svou maminku ke Dni žen. Dělala jsem ho s láskou s heslem 'Ženy sobě' a bylo to...

Kůzlečí pečeně na másle s estragonem a bramborami

Jemnou chuť kůzlečího masa krásně podpoří šmrncovní estragon, voňavá citronová kůra a šalotka.

Kůzlečí ragú v mléce

Vaření masa v mléce je oblíbené v Itálii či Francii, ale zná ho i tradiční česká kuchyně. Nejčastěji se...

Ravioly s chřestem a ricottou

Pokud se vám nechce do výroby domácího těsta, náplň můžete dát i do placiček won ton, které seženete...

Chřestová polévka s medvědím česnekem

V téhle polévce se snoubí chuti jara: svěží a výrazný medvědí česnek a sladký a jemný bílý chřest.

Steak s chřestem a holandskou omáčkou

Skvělý chřest s holandskou omáčkou posouvá hovězí steak k výšinám!

Nakládaný chřest

Jarní vzkaz v lahvi!

Chřestový quiche

Sytý slaný koláč zabalte s sebou na piknik nebo na výlet vlakem.

Chřestové rizoto s lososem uzeným teplým kouřem

Báječná variace na jarní rizoto vás okouzlí geniální kombinací chutí!

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Pokud jste zázračná semínka chia ještě nezkusili, tohle je skvělý způsob, jak se seznámit.

Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Na jaře máme chuť na všechno křupavé a čerstvé – Filipův salát splňuje naše požadavky dokonale...

Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Košíčky nás zaujaly snadnou přípravou a zajímavou náplní.

Cuketové rolky

Lákavé jednohubky měly úspěch, chodili jsme je ujídat ještě před obědem.

Krémový demikát

Hedvábná polévka s lahodnou májovou brynzou vás určitě nadchne stejně jako nás!

Krůtí roláda na víně

Jemné maso, šťavnatá náplň a báječná omáčka. Dokonalý oběd pro sváteční dny.

Šťouchané brambory se špenátem

Šťouchané brambory ještě maličko vylepšené špenátem budete na stůl nosit zas a znovu!

Nebe v hubě

Od chvíle, co tento moučník peču, ho po mně chce každá návštěva, která jej u nás ochutnala,“...

Bageta s mortadelou, olivami & rukolou

Touhle bagetou u chlapů zabodujete (a nejen u nich)! Až budou napjatě sledovat hokej, nenápadně jim ji podstrčte a...

Bageta s chorizem & guacamole

Takhle bageta se celá nese ve slunném jižanském duchu! Chorizo, guacamole a slaný sýr feta se báječně doplňují!

Pikantní kuřecí bageta

Uzené kuře se do sendvičů perfektně hodí. A v kombinaci s vypečenou slaninou mu dodá neodolatelnou kouřovou...

Bageta s marinovanou zeleninou

Zelenina marinovaná v bylinkovém dresinku je doslova nezapomenutelná a návyková!

Tuňáková bageta s vejcem

Kombinace tuňáka s vejcem je klasikou, která stále chutná!

Bageta Sloppy Joe

Boule za ušima zaručeny!

Rajčatová polévka s rozpečenými bocconcini

Pečení ještě zintenzivní a prohloubí chuť rajčat.

Zapečené lilkové závitky s masem

Opečený lilek dodá každému pokrmu hedvábnou konzistenci – a nejinak je tomu i v tomhle receptu. Rajčatovo-...

Ryba po provensálsku

Vychutnejte si tuhle skvělou úpravu rybího masa – omáčka je typicky provensálsky výrazná a připomene...

Palačinky s ricottou zapékané s rajčatovou omáčkou

Ač se to nezdá, bonusem tohohle Itálií inspirovaného receptu je, že je bezlepkový.

Paprikové kuře s houbami a rajčaty

Rajčata z konzervy jsou nepostradatelná při přípravě mnoha omáček. Třeba s touto dělají přímo zázraky...

Tres leches (základní recept)

Název této španělské speciality je odvozen od tří druhů mléka, kterými se prolévá piškotový korpus...

Kávový koláč tres leches

Někteří znalci tvrdí, že nalít mléko do kávy je hotový hřích. Ovšem až ochutnají tohle "zakázané" spojení...

Kokosový koláč tres leches

Třímlékový koláč je skvělý. Bez debat. Ale tahle kokosová verze má ještě něco navíc! Pořádnou špetku exotiky!

Čokoládový koláč tres leches

Třímlékový dort v čokoládové variantě? Ano! A nová závislost je na světě...

Koláč tres leches s opilým ovocem

S tímto dezertem budete za absolutní hvězdu každého večírku. Pod to podepíšeme!

Přidat komentář