Bageta s mortadelou, olivami & rukolou

Bageta s mortadelou, olivami & rukolou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 653 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 19 g
Tuky 51 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touhle bagetou u chlapů zabodujete (a nejen u nich)! Až budou napjatě sledovat hokej, nenápadně jim ji podstrčte a uvidíte, co se bude dít...

Suroviny

rukola hrst
římský salát lístky
natrhaný
olivy zelené 1 hrnku
odpeckované
bazalka hrst
paprika červená 1 ks
na tenké nudličky
bageta
podle vlastního výběru
balsamicová zálivka
50 g
plátky mortadely
50 g
plátky italského paprikového salámu
50 g
plátky sušená krkovice
mozzarella 125 g
na plátky
cibule červená 1 ks
na plátky

1 Smíchejte rukolu, salát, nasekané olivy, bazalku a papriku. Rozkrojenou bagetu pokapejte zálivkou a naplňte mortadelou, salámem, krkovicí, mozzarellou a plátky cibule. Mezi náplň vršte připravený zeleninový salát. Před podáváním rozkrájejte na špalíky.

NĚCO NAVÍC
Na zálivku prošlehejte 3 lžíce panenského olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a 1/2 stroužku drceného česneku. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit