Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bageta s mortadelou, olivami & rukolou
Bageta s mortadelou, olivami & rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bageta s mortadelou, olivami & rukolou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 514 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 19 g
Tuky 37 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touhle bagetou u chlapů zabodujete (a nejen u nich)! Až budou napjatě sledovat hokej, nenápadně jim ji podstrčte a uvidíte, co se bude dít...

Suroviny

římský salát lístky
natrhaný
odpeckované
bazalka hrst
na tenké nudličky
bageta
podle vlastního výběru
balsamicová zálivka (viz něco navíc)
50 g
plátky mortadely
50 g
plátky italského paprikového salámu
50 g
plátky sušené krkovice
na plátky
na plátky

Postup

1

Smíchejte rukolu, salát, nasekané olivy, bazalku a papriku. Rozkrojenou bagetu pokapejte zálivkou a naplňte mortadelou, salámem, krkovicí, mozzarellou a plátky cibule. Mezi náplň vršte připravený zeleninový salát. Před podáváním rozkrájejte na špalíky.

NĚCO NAVÍC
Na zálivku prošlehejte 3 lžíce panenského olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a 1/2 stroužku drceného česneku. Osolte a opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...