Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bageta s mortadelou, olivami & rukolou
Bageta s mortadelou, olivami & rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bageta s mortadelou, olivami & rukolou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 514 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 19 g
Tuky 37 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touhle bagetou u chlapů zabodujete (a nejen u nich)! Až budou napjatě sledovat hokej, nenápadně jim ji podstrčte a uvidíte, co se bude dít...

Související recepty

Suroviny

římský salát lístky
natrhaný
odpeckované
bazalka hrst
na tenké nudličky
bageta
podle vlastního výběru
balsamicová zálivka (viz něco navíc)
50 g
plátky mortadely
50 g
plátky italského paprikového salámu
50 g
plátky sušené krkovice
na plátky
na plátky

Postup

1

Smíchejte rukolu, salát, nasekané olivy, bazalku a papriku. Rozkrojenou bagetu pokapejte zálivkou a naplňte mortadelou, salámem, krkovicí, mozzarellou a plátky cibule. Mezi náplň vršte připravený zeleninový salát. Před podáváním rozkrájejte na špalíky.

NĚCO NAVÍC
Na zálivku prošlehejte 3 lžíce panenského olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a 1/2 stroužku drceného česneku. Osolte a opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...