Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Balzamikové jehněčí na rozmarýnu

Balzamikové jehněčí na rozmarýnu

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 180 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 8 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované jehněčí ve středomořském stylu.

Související recepty

Suroviny

2 ks
jehněčí rumpsteak 2 x 400 g
Na marinádu
rozmarýn 1 PL
čerstvé lístky
balzamikový ocet 2 PL
olivový olej 1 PL
sůl mořská
pepř
K podávání

Postup

1

V mističce promíchejte lžíci čerstvých rozmarýnových lístků, 2 lžíce balzamikového octa, lžíci olivového oleje, mořskou sůl a pepř. Marinádou potřete 2× 400g jehněčí rumpsteak. Nechte 10 minut v chladu odležet. Grilujte 8-10 minut po každé straně. Nakrájejte a podávejte s pečenými bramborami a listy baby špenátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín