0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Balzamikové kedlubny

Balzamikové kedlubny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Balzamikové kedlubny

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 23 g
Tuky 33 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balzamikový ocet dodá kedlubnám sladký a zároveň kyselý tón.

Suroviny

kedlubna 300 g
oloupaná a nakrájená na klínky (2–4 kusy)
sůl 0.5 ČL
krupicový cukr 1 ČL
máslo 40 g
voda 400 ml
nebo podle potřeby
balzamikový ocet 1 PL
podle chuti

1 Do velkého rendlíku nebo hlubší pánve dejte v jedné vrstvě kedlubnové klínky tak, aby kolem nich nebylo moc volného místa. Připravte si kolo z pečicího papíru, které bude pěkně pasovat do nádoby s kedlubnami, zatím ho odložte.

2 Ke kedlubnám přidejte sůl, cukr a máslo. Vlijte tolik vody, aby byly skoro ponořené. Zakryjte kolem z papíru a vařte na středním ohni asi 15 minut. Pak otestujte párátkem či zašpičatělou špejlí, zda jsou měkké. Pokud ne, vařte dál (jestli se odpaři-la většina tekutiny, přidejte pár lžic vody). Pokud měkké jsou, ale ještě plavou, odstraňte papír, zesilte oheň a nechte tekutinu odpařit – opatrně, aby se kedlubny nepřichytily.

3 Jakmile tekutiny zbývá jen velmi málo, vlijte balzamikový ocet a na středním ohni prohřívejte a každou půlminutu protřeste, aby se kedlubny nepřichytily. Měly by se začít pěkně lesknout. Jakmile zmizí veškerá tekutina, naposledy kedlubny protřeste a přesuňte je do nahřáté servírovací nádoby anebo rovnou k masu a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit