Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Balzamikové kedlubny

Balzamikový ocet dodá kedlubnám sladký a zároveň kyselý tón.

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25

Ingredience

    • 300 g kedluben (2–4 kusy), oloupaných a nakrájených na klínky
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 40 g másla
    • cca 400 ml vody
    • 1/2–1 lžíce balzamikového octa (podle chuti)

     

Příprava jídla

1 Do velkého rendlíku nebo hlubší pánve dejte v jedné vrstvě kedlubnové klínky tak, aby kolem nich nebylo moc volného místa. Připravte si kolo z pečicího papíru, které bude pěkně pasovat do nádoby s kedlubnami, zatím ho odložte.

2 Ke kedlubnám přidejte sůl, cukr a máslo. Vlijte tolik vody, aby byly skoro ponořené. Zakryjte kolem z papíru a vařte na středním ohni asi 15 minut. Pak otestujte párátkem či zašpičatělou špejlí, zda jsou měkké. Pokud ne, vařte dál (jestli se odpaři-la většina tekutiny, přidejte pár lžic vody). Pokud měkké jsou, ale ještě plavou, odstraňte papír, zesilte oheň a nechte tekutinu odpařit – opatrně, aby se kedlubny nepřichytily.

3 Jakmile tekutiny zbývá jen velmi málo, vlijte balzamikový ocet a na středním ohni prohřívejte a každou půlminutu protřeste, aby se kedlubny nepřichytily. Měly by se začít pěkně lesknout. Jakmile zmizí veškerá tekutina, naposledy kedlubny protřeste a přesuňte je do nahřáté servírovací nádoby anebo rovnou k masu a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

Zadělávané smetanové kedlubny

Kedlubnové zelí

Salát s marinovaným lososem

Kedlubnové skleničky

Krémová kedlubnová polévka

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Přidat komentář