Rychlé ratatouille s balzamikovým octem

Rychlé ratatouille s balzamikovým octem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 370 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 69 g
Tuky 0 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a elegantní verze francouzské zeleninové klasiky překvapí konzumenty nejen barvou a pevnější konzistencí.

Suroviny

lilek 2 ks
cuketa 2 ks
paprika 4 ks
různobarevné
rajčata 3 ks
pevná, ale zralá
cibule 2 ks
větší
česnek 2 stroužky
rajčatové pyré 3 PL
tomatový džus
trocha (nebo rajčatová šťáva)
olivový olej
na opekání
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
tymián
čerstvý, na dochucení
rozmarýn
čerstvý, na dochucení
balzamikový ocet
trocha na zakápnutí

Postup

1

Opláchnutou a očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli pokrájejte na větší kousky.

2

V kastrolu rozehřejte olej a zeleninu včetně nasekaného česneku na něm poměrně zprudka osmahněte.

3

Přidejte rajčatové pyré a šťávu, osolte a opepřete.

4

Na středním plameni míchejte přibližně osm minut, aby zelenina zvláčněla, ale neztratila barvu. Kouzlo tohoto jídla spočívá i v barvě a pevnější konzistenci, a dlouhým varem se oboje ztrácí.

5

Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a bylinkami.

Tip: Ratatouille podávejte ihned – vychladlé nebo ohřívané nestojí za nic. Můžete je trochu zakápnout balzamikovým octem. Tohle jednoduché venkovské jídlo podávejte s pečivem, ale servíruje se i s těstovinami či gnocchi, posypané parmazánem. Výborně doplní také pečené jehněčí nebo smažené krevety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit