0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé ratatouille s balzamikovým octem

Rychlé ratatouille s balzamikovým octem

4.7/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 368 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 69 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a elegantní verze francouzské zeleninové klasiky překvapí konzumenty nejen barvou a pevnější konzistencí.

Suroviny

lilek 2 ks
paprika 4 ks
různobarevné
pevná, ale zralá
cibule 2 ks
větší
česnek 2 stroužky
rajčatová passata - pyré 3 PL
tomatový džus
trocha (nebo rajčatová šťáva)
olivový olej
na opekání
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
tymián
čerstvý, na dochucení
rozmarýn
čerstvý, na dochucení
balzamikový ocet
trocha na zakápnutí

Postup

1

Opláchnutou a očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli pokrájejte na větší kousky.

2

V kastrolu rozehřejte olej a zeleninu včetně nasekaného česneku na něm poměrně zprudka osmahněte.

3

Přidejte rajčatové pyré a šťávu, osolte a opepřete.

4

Na středním plameni míchejte přibližně osm minut, aby zelenina zvláčněla, ale neztratila barvu. Kouzlo tohoto jídla spočívá i v barvě a pevnější konzistenci, a dlouhým varem se oboje ztrácí.

5

Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a bylinkami.

Tip: Ratatouille podávejte ihned – vychladlé nebo ohřívané nestojí za nic. Můžete je trochu zakápnout balzamikovým octem. Tohle jednoduché venkovské jídlo podávejte s pečivem, ale servíruje se i s těstovinami či gnocchi, posypané parmazánem. Výborně doplní také pečené jehněčí nebo smažené krevety.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč