Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 370 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 69 g
Tuky 0 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rychlá a elegantní verze francouzské zeleninové klasiky překvapí konzumenty nejen barvou a pevnější konzistencí.

Suroviny

lilek 2 ks
cuketa 2 ks
paprika 4 ks
různobarevné
rajčata 3 ks
pevná, ale zralá
cibule 2 ks
větší
česnek 2 stroužky
rajčatové pyré 3 PL
tomatový džus
trocha (nebo rajčatová šťáva)
olivový olej
na opekání
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
tymián
čerstvý, na dochucení
rozmarýn
čerstvý, na dochucení
balzamikový ocet
trocha na zakápnutí

1 Opláchnutou a očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli pokrájejte na větší kousky.

2 V kastrolu rozehřejte olej a zeleninu včetně nasekaného česneku na něm poměrně zprudka osmahněte. Přidejte rajčatové pyré a šťávu, osolte a opepřete. Na středním plameni míchejte přibližně osm minut, aby zelenina zvláčněla, ale neztratila barvu. Kouzlo tohoto jídla spočívá i v barvě a pevnější konzistenci, a dlouhým varem se oboje ztrácí. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a bylinkami.

3 Ratatouille podávejte ihned – vychladlé nebo ohřívané nestojí za nic. Můžete je trochu zakápnout balzamikovým octem. Tohle jednoduché venkovské jídlo podávejte s pečivem, ale servíruje se i s těstovinami či gnocchi, posypané parmazánem. Výborně doplní také pečené jehněčí nebo smažené krevety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit