Rychlá a elegantní verze francouzské zeleninové klasiky překvapí konzumenty nejen barvou a pevnější konzistencí.
Suroviny
Postup
Opláchnutou a očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli pokrájejte na větší kousky.
V kastrolu rozehřejte olej a zeleninu včetně nasekaného česneku na něm poměrně zprudka osmahněte.
Přidejte rajčatové pyré a šťávu, osolte a opepřete.
Na středním plameni míchejte přibližně osm minut, aby zelenina zvláčněla, ale neztratila barvu. Kouzlo tohoto jídla spočívá i v barvě a pevnější konzistenci, a dlouhým varem se oboje ztrácí.
Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
Tip: Ratatouille podávejte ihned – vychladlé nebo ohřívané nestojí za nic. Můžete je trochu zakápnout balzamikovým octem. Tohle jednoduché venkovské jídlo podávejte s pečivem, ale servíruje se i s těstovinami či gnocchi, posypané parmazánem. Výborně doplní také pečené jehněčí nebo smažené krevety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů)