Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlé ratatouille s balzamikovým octem

Rychlé ratatouille s balzamikovým octem

4.7/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 368 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 69 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a elegantní verze francouzské zeleninové klasiky překvapí konzumenty nejen barvou a pevnější konzistencí.

Suroviny

lilek 2 ks
různobarevné
pevná, ale zralá
větší
česnek 2 stroužky
rajčatová passata - pyré 3 PL
tomatový džus
trocha (nebo rajčatová šťáva)
olivový olej
na opekání
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
tymián
čerstvý, na dochucení
rozmarýn
čerstvý, na dochucení
balzamikový ocet
trocha na zakápnutí

Postup

1

Opláchnutou a očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli pokrájejte na větší kousky.

2

V kastrolu rozehřejte olej a zeleninu včetně nasekaného česneku na něm poměrně zprudka osmahněte.

3

Přidejte rajčatové pyré a šťávu, osolte a opepřete.

4

Na středním plameni míchejte přibližně osm minut, aby zelenina zvláčněla, ale neztratila barvu. Kouzlo tohoto jídla spočívá i v barvě a pevnější konzistenci, a dlouhým varem se oboje ztrácí.

5

Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a bylinkami.

Tip: Ratatouille podávejte ihned – vychladlé nebo ohřívané nestojí za nic. Můžete je trochu zakápnout balzamikovým octem. Tohle jednoduché venkovské jídlo podávejte s pečivem, ale servíruje se i s těstovinami či gnocchi, posypané parmazánem. Výborně doplní také pečené jehněčí nebo smažené krevety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...