0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánový koláč s kokosem a karamelem

Banánový koláč s kokosem a karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5004 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 424 g
Tuky 338 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
kokosový krém 200 g
sušenky 500 g
ideálně čokoládovo-kokosové
Náplň
1
mléčný karamel např. Salko
tmavá čokoláda 100 g
1 ks
Mars tyčinka

Postup

1

Na korpus zvolna za stálého míchání rozehřejeme a rozpustíme kokosový krém.

2

Sušenky nadrtíme a smícháme s krémem. Hněteme až získáme směs mezi drobenkou a těstem, z niž jde vytvarovat koule. Upěchujeme jí do formy a průměru cca 22cm a dáme na pul hodiny vychladit.

3

Do rendlíku vlijeme mléčný karamel přidáme čokoládu a zvolna zahříváme, než se čokoláda rozpustí.

4

Na korpus rozložíme plátky banánu a přelijeme čokoládovým karamelem. Dáme aspoň na hodinu ztuhnout do ledničky.

5

Ušleháme smetanu a před podáváním jí naneseme na koláč a ozdobíme nakrájenou tyčinkou Mars.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: fuficek

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč