Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční závin se sušeným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vánoční závin se sušeným ovocem

3.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4367 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 582 g
Tuky 201 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ze zbytků těsta vykrájejte vánoční tvary na ozdobu závinu. Hezky vypadají hvězdičky nebo srdíčka.

Související recepty

Suroviny

meruňkový džem 6 PL
sultánky
nahrubo nasekané
směs kandovaného a sušeného ovoce
nebo rumu
na kostičky
na potření

Postup

1

Marmeládu rozehřejte v kastrůlku, vypněte a přimíchejte sultánky, mandle, nahrubo nasekané ovoce a rum. Nakonec zlehka vmíchejte marcipán nakrájený na kostičky.

2

Těsto rozdělte napůl a rozválejte na dva pláty. Na každý naneste polovinu náplně, sviňte a záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

3

Potřete rozšlehaným vejcem, případně můžete ozdobit hvězdičkami vykrájenými ze zbytků těsta.

4

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...