0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční závin se sušeným ovocem

Vánoční závin se sušeným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vánoční závin se sušeným ovocem

2.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4367 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 582 g
Tuky 201 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ze zbytků těsta vykrájejte vánoční tvary na ozdobu závinu. Hezky vypadají hvězdičky nebo srdíčka.

Suroviny

listové těsto 500 g
meruňkový džem 6 PL
rozinky 2 PL
sultánky
mandle 6 PL
nahrubo nasekané
kandované ovoce 400 g
směs kandovaného a sušeného ovoce
brandy 2 PL
nebo rumu
marcipán 50 g
na kostičky
vejce
na potření

1Marmeládu rozehřejte v kastrůlku, vypněte a přimíchejte sultánky, mandle, nahrubo nasekané ovoce a rum. Nakonec zlehka vmíchejte marcipán nakrájený na kostičky.

2 Těsto rozdělte napůl a rozválejte na dva pláty. Na každý naneste polovinu náplně, sviňte a záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

3 Potřete rozšlehaným vejcem, případně můžete ozdobit hvězdičkami vykrájenými ze zbytků těsta.

4 Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit