0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční závin se sušeným ovocem

Vánoční závin se sušeným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vánoční závin se sušeným ovocem

2.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4367 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 582 g
Tuky 201 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ze zbytků těsta vykrájejte vánoční tvary na ozdobu závinu. Hezky vypadají hvězdičky nebo srdíčka.

Suroviny

listové těsto 500 g
meruňkový džem 6 PL
rozinky 2 PL
sultánky
nahrubo nasekané
směs kandovaného a sušeného ovoce
nebo rumu
na kostičky
na potření

1Marmeládu rozehřejte v kastrůlku, vypněte a přimíchejte sultánky, mandle, nahrubo nasekané ovoce a rum. Nakonec zlehka vmíchejte marcipán nakrájený na kostičky.

2 Těsto rozdělte napůl a rozválejte na dva pláty. Na každý naneste polovinu náplně, sviňte a záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

3 Potřete rozšlehaným vejcem, případně můžete ozdobit hvězdičkami vykrájenými ze zbytků těsta.

4 Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč