Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4242 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 392 g
Tuky 260 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti poháry prostě milují, dopřejte jim je!

Suroviny

čokoláda na vaření 100 g
nasekaná
máslo 125 g
hnědý cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 60 g
plus 1/4 lžičky prášku do pečiva
kakao 2 PL
holandského typu
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 250 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 2 PL
sušenky 1 bal
čokoládové
máta
na ozdobení

Troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu a máslo dejte do malého rendlíku a pomalu zahřívejte tak, aby byla čokoláda krásně hladká. Cukr, mouku, prášek do pečiva a kakao nasypte do mísy, přidejte vejce a čokoládu a promíchejte. Vlijte do lehce vymazaného pekáče o velikosti 16 × 27 centimetrů vyloženého pečicím papírem a pečte zhruba půl hodiny nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Vychlaďte ještě v pekáči a pak nakrájejte na čtverečky.

Smetanu, vanilkový extrakt a krupicový cukr prošlehejte dotuha v míse. Pak začněte plnit 12 skleniček: dospodu vměstnejte upečené brownies, pak ochucenou šlehačku a navrch rozdrobte čokoládové sušenky. Ozdobte mátou.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit