Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4242 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 392 g
Tuky 260 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Děti poháry prostě milují, dopřejte jim je!

Suroviny

čokoláda na vaření 100 g
nasekaná
máslo 125 g
hnědý cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 60 g
plus 1/4 lžičky prášku do pečiva
kakao 2 PL
holandského typu
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 250 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 2 PL
sušenky 1 bal
čokoládové
máta
na ozdobení

Troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu a máslo dejte do malého rendlíku a pomalu zahřívejte tak, aby byla čokoláda krásně hladká. Cukr, mouku, prášek do pečiva a kakao nasypte do mísy, přidejte vejce a čokoládu a promíchejte. Vlijte do lehce vymazaného pekáče o velikosti 16 × 27 centimetrů vyloženého pečicím papírem a pečte zhruba půl hodiny nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Vychlaďte ještě v pekáči a pak nakrájejte na čtverečky.

Smetanu, vanilkový extrakt a krupicový cukr prošlehejte dotuha v míse. Pak začněte plnit 12 skleniček: dospodu vměstnejte upečené brownies, pak ochucenou šlehačku a navrch rozdrobte čokoládové sušenky. Ozdobte mátou.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit