Bezový dortík
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3387 kcal
Bílkoviny 485 g
Sacharidy 134 g
Tuky 100 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a rychlý dezert, který je lehký jak vánek. Zkrátka ideální sladká tečka za opulentním menu.

Suroviny

jogurt bílý 300 g
moučkový cukr 50 g
bezinkový sirup 180 ml
želatina 3.5 plátku
smetana ke šlehání 250 g
ušlehaná
dortový korpus 1 ks
hotový (nebo domácí upečený piškot)
citronové želé 1 ks

1 Jogurt, cukr a sirup smíchejte dohromady. Želatinu dejte namočit do trošky studené vody. Část jogurtové směsi oddělte, rozmíchejte do ní namočenou želatinu, nechte ji zcela rozpustit a vmíchejte zpět do zbylé jogurtové směsi. Nakonec zlehka zapracujte šlehačku.

2 Z piškotu vykrájejte kolečka a dejte je na dna skleniček, na ně rozdělte jogurtovou směs, uhlaďte (nebo jemně sklepejte) a dejte chladit.

3 Citronové želé připravte podle návodu na obalu, rozdělte ho do skleniček a vraťte do lednice ztuhnout.

NĚCO NAVÍC
„Místo piškotu můžete použít i hotové bezé,“ radí Roman Paulus, od kterého máme recept. Dezert můžete připravit jako jednoporcové dortíky nebo ho udělat do velké dortové formy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit