Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezový dortík

Jednoduchý a rychlý dezert, který je lehký jak vánek. Zkrátka ideální sladká tečka za opulentním menu.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT3M
Vaření 0:03
Pohár Česká

Ingredience

    • 300 g bílého jogurtu
    • 50 g moučkového cukru
    • 180 ml bezového sirupu
    • 3,5 plátku želatiny
    • 250 g smetany ke šlehání, ušlehané
    • 1 hotový dortový korpus (nebo domácí upečený piškot)
    • 1 citronové želé

Příprava jídla

1 Jogurt, cukr a sirup smíchejte dohromady. Želatinu dejte namočit do trošky studené vody. Část jogurtové směsi oddělte, rozmíchejte do ní namočenou želatinu, nechte ji zcela rozpustit a vmíchejte zpět do zbylé jogurtové směsi. Nakonec zlehka zapracujte šlehačku.

2 Z piškotu vykrájejte kolečka a dejte je na dna skleniček, na ně rozdělte jogurtovou směs, uhlaďte (nebo jemně sklepejte) a dejte chladit.

3 Citronové želé připravte podle návodu na obalu, rozdělte ho do skleniček a vraťte do lednice ztuhnout.

NĚCO NAVÍC

„Místo piškotu můžete použít i hotové bezé,“ radí Roman Paulus, od kterého máme recept. Dezert můžete připravit jako jednoporcové dortíky nebo ho udělat do velké dortové formy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Topinamburový krém

Telecí hrudí plněné žemlovou nádivkou

REKLAMA

Přidat komentář