Jednoduchý a rychlý dezert, který je lehký jak vánek. Zkrátka ideální sladká tečka za opulentním menu.
Suroviny
Postup
Jogurt, cukr a sirup smíchejte dohromady. Želatinu dejte namočit do trošky studené vody. Část jogurtové směsi oddělte, rozmíchejte do ní namočenou želatinu, nechte ji zcela rozpustit a vmíchejte zpět do zbylé jogurtové směsi. Nakonec zlehka zapracujte šlehačku.
Z piškotu vykrájejte kolečka a dejte je na dna skleniček, na ně rozdělte jogurtovou směs, uhlaďte (nebo jemně sklepejte) a dejte chladit.
Citronové želé připravte podle návodu na obalu, rozdělte ho do skleniček a vraťte do lednice ztuhnout.
NĚCO NAVÍC
„Místo piškotu můžete použít i hotové bezé,“ radí Roman Paulus, od kterého máme recept. Dezert můžete připravit jako jednoporcové dortíky nebo ho udělat do velké dortové formy.