
Recepty z vydání
Krupicová kaše
Krupicovou kaši milují všechny děti bez rozdílu věku. Dejte si ji pro jednou taky a ona vás za odměnu přenese do časů...
Litá bublanina se švestkami
Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba blumy, jahody anebo třešně...
Pstruh na mandlích
Vyzkoušejte i siveny, americké příbuzné pstruhů, s jemným a chuťově zajímavým růžovým masem.
Krémová houbová polévka
Luxusní krémová houbovka vám v prvních chladných dnech přijde vhod!
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé
Glazé vám možná nějaké zbude, jistě se ale neztratí – můžete ho podávat zvlášť jako omáčku nebo zamrazit či...
Pečené brambory
Brambory pečené v popelu nebo v troubě k podzimu prostě patří. Doplňte je – stejně jako my – vším, co máte...
Karamelový svařák
Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme...
Salát s pečenou řepou
Z celého salátu jsou nejlepší krutony, rozhodně je nevynechávejte. Dají se připravit několik hodin předem.
Jelení ragú s ostružinami
Vyzkoušejte neotřelou kombinaci jeleního masa, navinulé vinné omáčky a sladkokyselých ostružin. Nemá chybu!
Hronovy kapří škvarky se dvěma dipy
O to, kdo dělá ty nejlepší a správné kapří škvarky nebo hranolky, se mezi jejich výrobci i vyznavači vedou letité spory...
Jelení kýta na smetaně
Delikatesa, do které se vyplatí investovat čas a péči. Množství octa v mořidle můžete upravit podle vlastní chuti (...
Topinamburový krém
I prezentace na talíři je důležitá: zelenina, čerstvý tymián a rozpuštěné máslo dodají polévce na exkluzivitě.
Telecí hrudí plněné žemlovou nádivkou
Recept máme od šéfkuchaře Romana Pauluse. Příprava tohoto receptu se může zdát zdlouhavá a náročná, ale tak to s...
Bezový dortík
Jednoduchý a rychlý dezert, který je lehký jak vánek. Zkrátka ideální sladká tečka za opulentním menu.
Kapustnica
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba.
Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem
Stejným způsobem jako kolínko můžete připravit také jehněčí kýtu: po našpikování a okořenění ji sviňte a svažte...
Šulánky s mákem
Šulánky jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale i jako sladký hlavní chod.
Kontrabáš
Kontrabáš je pokrm, ve kterém najdete suroviny typické pro Valašsko – pohanku a brambory. Konkrétní provedení...
Paprikáč s noky
Na jižní Moravě se kuřeti či slepici na paprice neřekne jinak než paprikáč.
Kyselica
Dalibor Křivánek, rodák z Bojkovic, podlehl kouzlu české kuchyně v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise, kde...
Kuřecí nugety v jogurtu
Posypat kuřecí anebo krůtí řízky špetkou zázvoru je starý kuchařský trik, který zaručí, že maso krásně zkřehne. Díky...
Tvarohová zmrzlina s povidly či švestkami
Nemohli jsme se rozhodnout, která z variant je lepší, a tak vám dáváme na výběr – mramorování můžete udělat jak z...
Hadí koláč
Recept na spirálový koláč jsme objevili na crustycorner.blogspot.cz, a přestože je báječný i v původní podobě, nedalo...
Telecí řízky v hrubé strouhance
Vůně smažených řízků je synonymem svátečního oběda většiny českých rodin. A to i přes to, že k nám řízek doputoval přes...
Králičí marinované řízky
O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!
Tereziny loupavé rohlíčky s mákem
O dokonale vláčných rohlíčcích s mákem své kamarádky Terezy básnila naše grafička Magda, a hlavně její muž. A také v...
Bramborové krokety plněné povidly
Bez omáčky a ve větším množství jsou skvělé i jako příloha k masu – k uzenému, pečené krůtě i vepřovému a ke...
Přidat komentář