Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blondies s bílou čokoládou a brusinkami, mramorované krémovým sýrem

Blondies s bílou čokoládou a brusinkami, mramorované krémovým sýrem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Blondies s bílou čokoládou a brusinkami, mramorované krémovým sýrem

3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4831 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 550 g
Tuky 248 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blondies možná vypadají jako obyčejná a buchta a nejsou tak známé jako brownies, ale tahle světlá varianta z bílé čokolády je úplně stejně skvělá. Při bližším pohledu zjistíte, že vláčné těsto je posypané nejen brusinkami a bílou čokoládou, ale také mramorované krémovým sýrem – dezert je tedy hříšnou kombinací blondies a cheesecaku. 

Suroviny

Na blondies
vejce 2 ks
hnědý cukr 225 g
máslo 160 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymazání
vanilková pasta 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva ¾ g
sůl ½ ČL
nasekaná nahrubo
sušené brusinky 100 g
nebo sušená klikva
Na mramorování
např. Philadelphia, o pokojové teplotě
jemně nastrouhaná z 1/2 citronu
vanilková pasta ½ ČL
velký

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažte slabou vrstvou másla pekáček nebo čtvercovou dortovou formu o rozměru 20 x 20cm a vyložte pečicím papírem. Nechte pečicí papír přesahovat přes okraje, později za něj upečený moučník hladce vytáhnete z formy.

2

Na blondies šlehejte 2–3 minuty vejce a hnědý cukr elektrickým šlehačem do pěny. Přilijte máslo a vanilku a zamíchejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek a sůl a vymíchejte hladké těsto. Přisypte většinu čokolády a brusinek (menší část uchovejte na posypání navrch). Vlijte těsto do formy a rozetřete do jednolité stejnoměrné vrstvy včetně krajů.

3

Na mramorování vložte všechny přísady do mísy a vyšlehejte dohladka. Hotovou náplň buď náhodně rozdělte lžící na těsto nebo jí naplňte sáček a nastříkejte na těsto pruhy. Poté špejlí vytvořte mramorování. Nejlépe to jde, když střídáte směr, díky čemuž vytvoříte hezký vzorek.

4

Posypte odloženými brusinkami a čokoládou a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut, nebo udělejte test a zapíchněte do těsta špejli: po vytažení na ní nesmí být syrové těsto, ale jen vlhké drobečky.

5

Vytáhněte blondies z trouby a nechte 20 minut odpočinout, pak vyjměte z formy a položte na pečicí mřížku. Krájejte, až když je moučník zcela vychladlý.

6

Blondies vydrží ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč