Blondies možná vypadají jako obyčejná buchta, ale nenechte se mýlit. Navíc tahle světlá varianta z bílé čokolády je úplně dokonalá. Při bližším pohledu zjistíte, že vláčné těsto je posypané nejen brusinkami a bílou čokoládou, ale také mramorované krémovým sýrem – dezert je tedy hříšnou kombinací blondies a cheesecaku.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Vymažte slabou vrstvou másla pekáček nebo čtvercovou dortovou formu o rozměru 20 x 20 cm a vyložte pečicím papírem. Nechte pečicí papír přesahovat přes okraje, později za něj upečený moučník hladce vytáhnete z formy.
Na blondies šlehejte 2–3 minuty vejce a hnědý cukr elektrickým šlehačem do pěny. Přilijte máslo a vanilku a zamíchejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek a sůl a vymíchejte hladké těsto. Přisypte většinu čokolády a brusinek (menší část uchovejte na posypání navrch). Vlijte těsto do formy a rozetřete do jednolité stejnoměrné vrstvy včetně krajů.
Na mramorování vložte všechny přísady do mísy a vyšlehejte dohladka. Hotovou náplň buď náhodně rozdělte lžící na těsto nebo jí naplňte sáček a nastříkejte na těsto pruhy. Poté špejlí vytvořte mramorování. Nejlépe to jde, když střídáte směr, díky čemuž vytvoříte hezký vzorek.
Posypte odloženými brusinkami a čokoládou a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut, nebo udělejte test a zapíchněte do těsta špejli: po vytažení na ní nesmí být syrové těsto, ale jen vlhké drobečky.
Vytáhněte blondies z trouby a nechte 20 minut odpočinout, pak vyjměte z formy a položte na pečicí mřížku. Krájejte, až když je moučník zcela vychladlý.
Blondies vydrží ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny.