Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blondies s třešněmi a mandlemi
Blondies s třešněmi a mandlemi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Blondies s třešněmi a mandlemi

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7187 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 590 g
Tuky 443 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se spojí dva slavné sladké koláče, nemůže vzniknout nic jiného, než dokonalost... Třešně a mandle typické pro britskou klasiku – cherry bakewell – pozvednou vláčné blondies na úplně novou úroveň. 

Suroviny

vejce 2 ks
hnědý cukr 125 g
jemný + 2 lžičky na posypání
máslo 225 g
rozpuštěné + navíc na vymazání formy
vanilkový extrakt 1 ČL
mandlový extrakt ½ ČL
mandle 125 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl vločková ¼ ČL
nebo višně v sirupu, okapané a překrojené na půl
mandle plátky 3 PL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Pekáček či čtverhrannou formu
o rozměru 20 x 30 cm vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem tak, aby konce papíru vyčnívaly nad okraje formy.

2

Vyšlehejte vejce, žloutky a oba druhy cukru do husté pěny. Vlijte rozpuštěné máslo, oba extrakty a promíchejte. Vsypte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek do pečiva a sůl a promíchejte jen tak, aby se vše propojilo. Těsto vlijte do formy a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Navrch nadrobte marcipán, poházejte třešněmi a plátky mandlí. Nakonec posypte 2 lžičkami cukru.

3

Pečte 35–40 minut, nebo dokud špejle zapích- nutá do středu těsta nevyjde téměř suchá, jen
s pár vlhkými drobečky. Nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy pomocí přečnívajícího papíru. 

4

Nakrájejte na porce a podávejte. Blondies vydrží ve vzduchotěsné krabičce 3 až 4 dny.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč