Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blondies s třešněmi a mandlemi
Blondies s třešněmi a mandlemi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Blondies s třešněmi a mandlemi

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7187 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 590 g
Tuky 443 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se spojí dva slavné sladké koláče, nemůže vzniknout nic jiného, než dokonalost... Třešně a mandle typické pro britskou klasiku – cherry bakewell – pozvednou vláčné blondies na úplně novou úroveň. 

Suroviny

vejce 2 ks
hnědý cukr 125 g
jemný + 2 lžičky na posypání
máslo 225 g
rozpuštěné + navíc na vymazání formy
vanilkový extrakt 1 ČL
mandlový extrakt ½ ČL
mandle 125 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl vločková ¼ ČL
nebo višně v sirupu, okapané a překrojené na půl
mandle plátky 3 PL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Pekáček či čtverhrannou formu
o rozměru 20 x 30 cm vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem tak, aby konce papíru vyčnívaly nad okraje formy.

2

Vyšlehejte vejce, žloutky a oba druhy cukru do husté pěny. Vlijte rozpuštěné máslo, oba extrakty a promíchejte. Vsypte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek do pečiva a sůl a promíchejte jen tak, aby se vše propojilo. Těsto vlijte do formy a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Navrch nadrobte marcipán, poházejte třešněmi a plátky mandlí. Nakonec posypte 2 lžičkami cukru.

3

Pečte 35–40 minut, nebo dokud špejle zapích- nutá do středu těsta nevyjde téměř suchá, jen
s pár vlhkými drobečky. Nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy pomocí přečnívajícího papíru. 

4

Nakrájejte na porce a podávejte. Blondies vydrží ve vzduchotěsné krabičce 3 až 4 dny.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč