Když se spojí dva slavné sladké koláče, nemůže vzniknout nic jiného, než dokonalost... Třešně a mandle typické pro britskou klasiku – cherry bakewell – pozvednou vláčné blondies na úplně novou úroveň.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Pekáček či čtverhrannou formu
o rozměru 20 x 30 cm vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem tak, aby konce papíru vyčnívaly nad okraje formy.
Vyšlehejte vejce, žloutky a oba druhy cukru do husté pěny. Vlijte rozpuštěné máslo, oba extrakty a promíchejte. Vsypte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek do pečiva a sůl a promíchejte jen tak, aby se vše propojilo. Těsto vlijte do formy a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Navrch nadrobte marcipán, poházejte třešněmi a plátky mandlí. Nakonec posypte 2 lžičkami cukru.
Pečte 35–40 minut, nebo dokud špejle zapích- nutá do středu těsta nevyjde téměř suchá, jen
s pár vlhkými drobečky. Nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy pomocí přečnívajícího papíru.
Nakrájejte na porce a podávejte. Blondies vydrží ve vzduchotěsné krabičce 3 až 4 dny.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)