0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blondies s třešněmi a mandlemi

Blondies s třešněmi a mandlemi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Blondies s třešněmi a mandlemi

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7187 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 590 g
Tuky 443 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se spojí dva slavné sladké koláče, nemůže vzniknout nic jiného, než dokonalost... Třešně a mandle typické pro britskou klasiku – cherry bakewell – pozvednou vláčné blondies na úplně novou úroveň. 

Suroviny

vejce 2 ks
žloutek 4 ks
hnědý cukr 125 g
jemný + 2 lžičky na posypání
krupicový cukr 100 g
máslo 225 g
rozpuštěné + navíc na vymazání formy
vanilkový extrakt 1 ČL
mandlový extrakt ½ ČL
mouka pšeničná hladká 250 g
mandle 125 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl vločková ¼ ČL
marcipán 100 g
třešně kandované 150 g
nebo višně v sirupu, okapané a překrojené na půl
mandle plátky 3 PL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Pekáček či čtverhrannou formu
o rozměru 20 x 30 cm vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem tak, aby konce papíru vyčnívaly nad okraje formy.

2

Vyšlehejte vejce, žloutky a oba druhy cukru do husté pěny. Vlijte rozpuštěné máslo, oba extrakty a promíchejte. Vsypte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek do pečiva a sůl a promíchejte jen tak, aby se vše propojilo. Těsto vlijte do formy a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Navrch nadrobte marcipán, poházejte třešněmi a plátky mandlí. Nakonec posypte 2 lžičkami cukru.

3

Pečte 35–40 minut, nebo dokud špejle zapích- nutá do středu těsta nevyjde téměř suchá, jen
s pár vlhkými drobečky. Nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy pomocí přečnívajícího papíru. 

4

Nakrájejte na porce a podávejte. Blondies vydrží ve vzduchotěsné krabičce 3 až 4 dny.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč