Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blondies s třešněmi a mandlemi
Blondies s třešněmi a mandlemi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Blondies s třešněmi a mandlemi

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7187 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 590 g
Tuky 443 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se spojí dva slavné sladké koláče, nemůže vzniknout nic jiného, než dokonalost... Třešně a mandle typické pro britskou klasiku – cherry bakewell – pozvednou vláčné blondies na úplně novou úroveň. 

Suroviny

vejce 2 ks
hnědý cukr 125 g
jemný + 2 lžičky na posypání
máslo 225 g
rozpuštěné + navíc na vymazání formy
vanilkový extrakt 1 ČL
mandlový extrakt ½ ČL
mandle 125 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl vločková ¼ ČL
nebo višně v sirupu, okapané a překrojené na půl
mandle plátky 3 PL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Pekáček či čtverhrannou formu
o rozměru 20 x 30 cm vymažte slabě máslem a vyložte pečicím papírem tak, aby konce papíru vyčnívaly nad okraje formy.

2

Vyšlehejte vejce, žloutky a oba druhy cukru do husté pěny. Vlijte rozpuštěné máslo, oba extrakty a promíchejte. Vsypte mouku, mleté mandle, kypřicí prášek do pečiva a sůl a promíchejte jen tak, aby se vše propojilo. Těsto vlijte do formy a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Navrch nadrobte marcipán, poházejte třešněmi a plátky mandlí. Nakonec posypte 2 lžičkami cukru.

3

Pečte 35–40 minut, nebo dokud špejle zapích- nutá do středu těsta nevyjde téměř suchá, jen
s pár vlhkými drobečky. Nechte zcela vychladnout, pak vyjměte z formy pomocí přečnívajícího papíru. 

4

Nakrájejte na porce a podávejte. Blondies vydrží ve vzduchotěsné krabičce 3 až 4 dny.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...