Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!
Suroviny
olivový olej
1
PL
pórek
1
ks
celer
1
červená řepa
300
g
mrkev
150
g
nastrouhaná
brambory
100
g
na kostky
vývar zeleninový
1,2
l
vinný ocet červený
2
PL
cukr
1
ČL
zakysaná smetana
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
V hrnci zahřejte olej a dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte čtyřicet minut. Občas promíchejte.
2
Polévku dochuťte a vmíchejte do ní ocet i cukr. Jezte se smetanou a zbylou strouhanou mrkví.
Ruce zůstanou čisté!
Stačí, když ke strouhání červené řepy použijete nástavec k robotu a/nebo si na loupání a strouhání navléknete gumové rukavice.
Komentáře
Vynikající *****