Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 897 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 131 g
Tuky 19 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

Suroviny

olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
mrkev 150 g
nastrouhaná
na kostky
vývar zeleninový 1,2 l
vinný ocet červený 2 PL
cukr 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci zahřejte olej a dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte čtyřicet minut. Občas promíchejte.

2

Polévku dochuťte a vmíchejte do ní ocet i cukr. Jezte se smetanou a zbylou strouhanou mrkví.

Ruce zůstanou čisté!

Stačí, když ke strouhání červené řepy použijete nástavec k robotu a/nebo si na loupání a strouhání navléknete gumové rukavice.

Komentáře

22.03.2015 13:04

Vynikající *****

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...