Boršč
Ukrajinská kuchyně nabízí mnoho inspirativních jídel a boršč je jedním z nich. Recept na něj se předává z generace na generaci a v postsovětských zemích je velmi oblíbený. Boršč je polévka plná kořenové zeleniny, která má plno variací. Ať se rozhodnete pro ruský či ukrajinský, vždy půjde o polévku tak vydatnou, že ji můžete s kusem pečiva směle podávat jako hlavní chod.
...
- Základem pravého boršče je silný vývar z kostí a na sádle orestovaná kořenová zelenina.
- Výraznou chuť na závěr zjemňuje kopeček zakysané smetany.
- Správnou sladkokyselou chuť polévce dodává ocet a cukr. Nezapomeňte ani na bobkový list, pepř a česnek.
- Standardně do boršče patří maso, uzené nebo škvarky. Snadno lze ale připravit i vegetariánský boršč, který bude stejně lahodný.
Celý popis