Ukrajinská kuchyně nabízí mnoho inspirativních jídel a boršč je jedním z nich. Recept na něj se předává z generace na generaci a v postsovětských zemích je velmi oblíbený. Boršč je polévka plná kořenové zeleniny, která má plno variací. Ať se rozhodnete pro ruský či ukrajinský, vždy půjde o polévku tak vydatnou, že ji můžete s kusem pečiva směle podávat jako hlavní chod.
- Základem pravého boršče je silný vývar z kostí a na sádle orestovaná kořenová zelenina.
- Výraznou chuť na závěr zjemňuje kopeček zakysané smetany.
- Správnou sladkokyselou chuť polévce dodává ocet a cukr. Nezapomeňte ani na bobkový list, pepř a česnek.
- Standardně do boršče patří maso, uzené nebo škvarky. Snadno lze ale připravit i vegetariánský boršč, který bude stejně lahodný.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-