Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

korpus:
100g mandlové mouky (mixovaných mandlí)
37g másla
10g xylitolu

krém :
345g philadelphia
100g xylitolu
2 malé vejce (95g)
1 lžička citronové šťávy
50g borůvek
Troubu rozehřejeme na 170°C. Mandlovou mouku (já měla rozmixované mandle) smícháme s xylitolem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy. Pečeme 10-12 minut a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme philadelphii s xylitolem, postupně přidáváme vejce a na konec citronovou šťávu. Krém nalijeme do formy, uhladíme. Borůvky rozmixujeme a nakapeme rozmixované borůvky do krému a špejlí roztaháneme různě ve formě. Pečeme 45-55 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přes noc chladit v lednici. Až tehdy vyndáme z formy.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit