Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Borůvkový cheesecake

Popis receptu: 
Jemný smetanový cheesecake, navíc vhodný při LCHF stravování.
Autor: Lucie Madolová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 8ks
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    korpus: 100g mandlové mouky (mixovaných mandlí) 37g másla 10g xylitolu krém : 345g philadelphia 100g xylitolu 2 malé vejce (95g) 1 lžička citronové šťávy 50g borůvek

Příprava jídla

Troubu rozehřejeme na 170°C. Mandlovou mouku (já měla rozmixované mandle) smícháme s xylitolem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy. Pečeme 10-12 minut a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme philadelphii s xylitolem, postupně přidáváme vejce a na konec citronovou šťávu. Krém nalijeme do formy, uhladíme. Borůvky rozmixujeme a nakapeme rozmixované borůvky do krému a špejlí roztaháneme různě ve formě. Pečeme 45-55 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přes noc chladit v lednici. Až tehdy vyndáme z formy.

Přidat komentář