Borůvkový cheesecake bez cukru

Borůvkový cheesecake bez cukru

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Korpus
mandle sekané 100 g
máslo 37 g
xylitol 10 g
Krém
krémový sýr 345 g
xylitol 100 g
vejce 2 ks
citronová štáva 1 ČL
borůvky 50 g

Postup

1

Troubu rozehřejeme na 170°C.

2

Mandlovou mouku (já měla rozmixované mandle) smícháme s xylitolem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy. Pečeme 10-12 minut a necháme vychladnout.

3

Mezitím vyšleháme philadelphii s xylitolem, postupně přidáváme vejce a na konec citronovou šťávu.

4

Krém nalijeme do formy, uhladíme.

5

Borůvky rozmixujeme a nakapeme rozmixované borůvky do krému a špejlí roztaháneme různě ve formě.

6

Pečeme 45-55 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přes noc chladit v lednici. Až tehdy vyndáme z formy.

Autor: suki84

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit