Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mocca čokoládový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 737 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 11 g
Tuky 68 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro každého mlsouna jeden hrníček plný pečené čokoládové lahody.

Suroviny

dle základního receptu (viz odkaz v postupu)
káva instantní 3 PL
lískové oříšky 110 g
mleté

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC.

2

Postupujte podle základního receptu, ale snižte množství mouky na 125 g. Spolu s moukou, kakaem a kypřicím práškem přidejte 3 lžíce instantní kávy rozpuštěné v jedné lžíci horké vody a 110 g mletých lískových oříšků. Těsto přesuňte do osmi vymazaných formiček o objemu 200 ml, vhodných do trouby. Pečte 40 minut, upečení zkuste špejlí.

3

Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a oříškovým likérem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...