Pro každého mlsouna jeden hrníček plný pečené čokoládové lahody.
Suroviny
dle základního receptu (viz odkaz v postupu)
káva instantní
3
PL
lískové oříšky
110
g
mleté
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
Postupujte podle základního receptu, ale snižte množství mouky na 125 g. Spolu s moukou, kakaem a kypřicím práškem přidejte 3 lžíce instantní kávy rozpuštěné v jedné lžíci horké vody a 110 g mletých lískových oříšků. Těsto přesuňte do osmi vymazaných formiček o objemu 200 ml, vhodných do trouby. Pečte 40 minut, upečení zkuste špejlí.
3
Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a oříškovým likérem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )