Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4858 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 503 g
Tuky 242 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční židovský dezert

Související recepty

Suroviny

vejce 8 ks
žloutky a bílky zvlášť
mouka macesová 30 g
lze nahradit pomletými macesy
sůl ¾ ČL
mleté
mleté
na vyymazání formy
mouka
na vysypání formy
Na polevu
margarín 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Šlehejte žloutky, dokud nezbělají, a postupně k nim přisypávejte cukr. Až hmota nabude, přidejte mouku, šťávu, sůl a lžíci studené vody. Do směsi zamíchejte ořechy a mandle. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy a pečte asi 45 minut.

2

Na velmi mírném plameni ohřejte za stálého míchání žloutek, cukr a šťávu. Až směs zhoustne, stáhněte z plamene a přidejte margarín. Dort potřete polevou až po vychladnutí, sejměte obruč a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...