0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4858 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 503 g
Tuky 242 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční židovský dezert

Suroviny

vejce 8 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr 350 g
mouka macesová 30 g
lze nahradit pomletými macesy
citronová štáva 0.5 ČL
sůl 0.75 ČL
vlašské ořechy 100 g
mleté
mandle loupané 100 g
mleté
máslo
na vyymazání formy
mouka
na vysypání formy
Na polevu
žloutek 1 ks
citronová štáva 125 ml
moučkový cukr 120 g
margarín 1 ČL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Šlehejte žloutky, dokud nezbělají, a postupně k nim přisypávejte cukr. Až hmota nabude, přidejte mouku, šťávu, sůl a lžíci studené vody. Do směsi zamíchejte ořechy a mandle. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy a pečte asi 45 minut.

2 Na velmi mírném plameni ohřejte za stálého míchání žloutek, cukr a šťávu. Až směs zhoustne, stáhněte z plamene a přidejte margarín. Dort potřete polevou až po vychladnutí, sejměte obruč a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit