Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4858 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 503 g
Tuky 242 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční židovský dezert

Suroviny

vejce 8 ks
žloutky a bílky zvlášť
mouka macesová 30 g
lze nahradit pomletými macesy
sůl ¾ ČL
mleté
mleté
na vyymazání formy
mouka
na vysypání formy
Na polevu
margarín 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Šlehejte žloutky, dokud nezbělají, a postupně k nim přisypávejte cukr. Až hmota nabude, přidejte mouku, šťávu, sůl a lžíci studené vody. Do směsi zamíchejte ořechy a mandle. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy a pečte asi 45 minut.

2

Na velmi mírném plameni ohřejte za stálého míchání žloutek, cukr a šťávu. Až směs zhoustne, stáhněte z plamene a přidejte margarín. Dort potřete polevou až po vychladnutí, sejměte obruč a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...