0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkový sorbet

Borůvkový sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Borůvkový sorbet

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 998 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 236 g
Tuky 0 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle sorbet chutná jako léto samo. Můžete ho zkusit i z kanadských borůvek, ale chuť ani barva nebudou tak intenzivní. Do cukrového sirupu můžete navíc dát vylouhovat i koření nebo bylinky, zajímavá je kombinace borůvek, citronů a sušených kvítků levandule.

Suroviny

krupicový cukr 200 g
voda 200 ml
borůvky 450 ml
čerstvé či mražené
limetová šťáva
ze 3 limet

Postup

1

Připravte cukrový sirup. Do rendlíku dejte cukr s 200 ml vody a na středním ohni vařte, dokud se cukr nerozpustí. Potom ještě asi 5 minut povařte, sirup nepatrně zhoustne. Odstavte. 

2

Borůvky (pokud používáte mražené, nechte je předem trochu povolit), rozmixujte spolu s 3/4 teplého sirupu dohladka. Pokud je směs příliš hustá nebo málo sladká, dolijte trochou sirupu. Přidejte limetovou šťávu a promíchejte. Směs umístěte do lednice a nechte zcela vychladnout. 

3

Vychlazenou směs nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat. Podávejte ihned po umíchání (zmrzlina bude mít konzistenci točené), nebo nechte zatuhnout v mrazuvzdorné nádobě v mrazáku. 

4

Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do mrazuvzdorné nádoby a uložte do mrazáku na-staveného na nejvyšší stupeň. Po 40 minutách vytáhněte: zmrzlina bude tuhnout po krajích, střed zůstane tekutý. Vidličkou důkladně rozrušte kraje směrem ke středu. Vraťte do mrazáku a opakujte po 30 minutách. V promíchávání pokračujte po půlhodinách, dokud zmrzlina nebude hladká a pevná. Proces tuhnutí trvá cca 4 hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit