0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetový sorbet

Limetový sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Limetový sorbet

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 850 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 288 g
Tuky 0 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte-li nejvíce osvěžující zmrzlinu na světě, už nemusíte! Máme pro vás přesně to pravé – limetový sorbet.

Suroviny

krupicový cukr 225 g
voda 225 ml
limeta 9 ks
bílý rum 2 PL
lze vynechat

Postup

1

Připravte cukrový sirup. Do rendlíku nasypte cukr a zalijte 225 ml vody. Krátce vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Odstavte. Do sirupu přidejte jemně nastrouhanou kůru ze 4 limet. Počkejte, až sirup trochu zchladne, pak ho dejte do lednice a nechte zcela vychladit.

2

Ze všech limet vymačkejte šťávu a přilijte ji přes jemné síto do cukrového sirupu. Pokud chcete, přidejte bílý rum, který zajistí měkčí konzistenci zmrzliny. 

3

Nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat nebo směs zamrazte podle metody bez zmrzlinovače níže. Uložte v mrazuvzdorné nádobě na pár hodin do mrazáku.

BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit