Limetový sorbet

Limetový sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Limetový sorbet

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Velmi snadné Na 850 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 288 g
Tuky 0 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte-li nejvíce osvěžující zmrzlinu na světě, už nemusíte! Máme pro vás přesně to pravé – limetový sorbet.

Suroviny

krupicový cukr 225 g
voda 225 ml
limeta 9 ks
bílý rum 2 PL
lze vynechat

Postup

1

Připravte cukrový sirup. Do rendlíku nasypte cukr a zalijte 225 ml vody. Krátce vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Odstavte. Do sirupu přidejte jemně nastrouhanou kůru ze 4 limet. Počkejte, až sirup trochu zchladne, pak ho dejte do lednice a nechte zcela vychladit.

2

Ze všech limet vymačkejte šťávu a přilijte ji přes jemné síto do cukrového sirupu. Pokud chcete, přidejte bílý rum, který zajistí měkčí konzistenci zmrzliny. 

3

Nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat nebo směs zamrazte podle metody bez zmrzlinovače níže. Uložte v mrazuvzdorné nádobě na pár hodin do mrazáku.

BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit