Hledáte-li nejvíce osvěžující zmrzlinu na světě, už nemusíte! Máme pro vás přesně to pravé – limetový sorbet.
Suroviny
Postup
Připravte cukrový sirup. Do rendlíku nasypte cukr a zalijte 225 ml vody. Krátce vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Odstavte. Do sirupu přidejte jemně nastrouhanou kůru ze 4 limet. Počkejte, až sirup trochu zchladne, pak ho dejte do lednice a nechte zcela vychladit.
Ze všech limet vymačkejte šťávu a přilijte ji přes jemné síto do cukrového sirupu. Pokud chcete, přidejte bílý rum, který zajistí měkčí konzistenci zmrzliny.
Nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat nebo směs zamrazte podle metody bez zmrzlinovače níže. Uložte v mrazuvzdorné nádobě na pár hodin do mrazáku.
BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů )