Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
 Kiwi sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 800 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 982 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 232 g
Tuky 0 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když o něčem řeknete, že je to ‚fresh‘, tak to je přesně slovo, které vystihuje tenhle ledový zázrak!

Suroviny

voda 155 ml
kiwi 500 g
zralé
šťáva vymačkaná

Postup

1

Připravte cukrový sirup. Krupicový cukr nasypte do rendlíku a přilijte vodu. Dejte na mírný plamen a vařte, až se cukr rozpustí, měli byste získat 250 ml sirupu. Počkejte, až sirup trochu zchladne, pak ho uložte do lednice a dejte zcela vychladit.

2

Kiwi vydlabejte a dužinu přesuňte do mixéru. Přilijte vychlazený sirup, přidejte šťávu z limety a rozmixujte.

3

Směs nalijte do zmrzlinovače a nechte umíchat, pak zmrzlinu přemístěte do nádoby vhodné do mrazáku a dejte na 2 hodiny zpevnit. (Můžete ji ale servírovat i přímo ze zmrzlinovače, bude mít konzistenci točené.)

4

V mrazáku zmrzlina v dobré kondici vydrží nejméně 14 dnů, před podáváním ji vždy vložte do lednice a vyčkejte, než povolí.

NĚCO NAVÍC

Zmrzlinu zvládnete i bez přístroje. Směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Zhruba po 45 minutách vyndejte a promíchejte (metlou, vidličkou, nebo ponorným mixérem). Vraťte zpátky do mrazáku a postup opakujte každým 30 minut, dokud směs nebude hladká - celý proces míchání trvá asi 3 hodiny. Nakonec nechte již hladkou zmrzlinu ztvrdnout. Kiwi se nehodí na pečení, žárem totiž ztrácí vysoký obsah vitaminu C i barvu. Enzymy v kiwi brání tuhnutí želatiny (pokud chcete mít kiwi ‚pod sklem, zkuste agar) a také srážejí mléko. Nejjistější je tedy využít kiwi kromě sorbetu na ozdobu pohárů nebo dezertů, originálně jím byla ozdobená třeba první pavlova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín