Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
 Kiwi sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 800 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 982 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 232 g
Tuky 0 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když o něčem řeknete, že je to ‚fresh‘, tak to je přesně slovo, které vystihuje tenhle ledový zázrak!

Suroviny

voda 155 ml
kiwi 500 g
zralé
šťáva vymačkaná

Postup

1

Připravte cukrový sirup. Krupicový cukr nasypte do rendlíku a přilijte vodu. Dejte na mírný plamen a vařte, až se cukr rozpustí, měli byste získat 250 ml sirupu. Počkejte, až sirup trochu zchladne, pak ho uložte do lednice a dejte zcela vychladit.

2

Kiwi vydlabejte a dužinu přesuňte do mixéru. Přilijte vychlazený sirup, přidejte šťávu z limety a rozmixujte.

3

Směs nalijte do zmrzlinovače a nechte umíchat, pak zmrzlinu přemístěte do nádoby vhodné do mrazáku a dejte na 2 hodiny zpevnit. (Můžete ji ale servírovat i přímo ze zmrzlinovače, bude mít konzistenci točené.)

4

V mrazáku zmrzlina v dobré kondici vydrží nejméně 14 dnů, před podáváním ji vždy vložte do lednice a vyčkejte, než povolí.

NĚCO NAVÍC

Zmrzlinu zvládnete i bez přístroje. Směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Zhruba po 45 minutách vyndejte a promíchejte (metlou, vidličkou, nebo ponorným mixérem). Vraťte zpátky do mrazáku a postup opakujte každým 30 minut, dokud směs nebude hladká - celý proces míchání trvá asi 3 hodiny. Nakonec nechte již hladkou zmrzlinu ztvrdnout. Kiwi se nehodí na pečení, žárem totiž ztrácí vysoký obsah vitaminu C i barvu. Enzymy v kiwi brání tuhnutí želatiny (pokud chcete mít kiwi ‚pod sklem, zkuste agar) a také srážejí mléko. Nejjistější je tedy využít kiwi kromě sorbetu na ozdobu pohárů nebo dezertů, originálně jím byla ozdobená třeba první pavlova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč