Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky plněné masem sypané liškami
Bramborové knedlíky plněné masem sypané liškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové knedlíky plněné masem sypané liškami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Na 10–12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3477 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 303 g
Tuky 192 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a se zelím určitě znáte, ale už jste ochutnali ty plněné mletým masem a sypané liškami? Spojení medu, octa, hub a kopru vypadá divoce, ale báječně zvýrazní chuť a křupavost hub. Delikatesa!

Související recepty

Suroviny

Na náplň
řepkový olej 2 PL
nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 300 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené 1 špetka
rozmarýn 2 ČL
jemně nasekaný
sójová omáčka 2 ČL
balzamikový ocet 1 ČL
strouhaný
hořčice dijonská 1 ČL
strouhanka 2 PL
Na knedlíky
oloupané
sůl
škrob 150 g
bramborový
Na lišky
lišky 150 g
čerstvé, očištěné
rostlinný olej 1 PL
nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet
pár kapek
pár kapek
nasekaný

Postup

1

Na velké pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a opékejte dosklovita. Pak přidejte česnek a po malé chvilce mleté maso. Přidejte sůl, pepř, chilli, rozmarýn, sójovou omáčku a ocet a opékejte maso dohněda, až se vydusí všechna tekutina. Pak odstavte a nechte vychladnout.

2

Do vychladlé směsi vmíchejte parmazán, žloutek, hořčici a strouhanku, až vznikne kompaktní hmota. 

3

Brambory uvařte v osolené vodě. Nechte vychladnout, prolisujte do mísy, přidejte žloutek, trochu soli, škrob a uhněťte těsto – pracujte rychle. 

4

Rozdělte těsto na cca 10 stejných dílů, každý zploštěte na placičku, do středu umístěte cca 2 lžíce náplně, uzavřete a vytvarujte knedlík. Vařte je 10 minut ve vroucí osolené vodě (poté, co knedlíky do hrnce vložíte, trhněte trochu hrncem, aby se knedlíky odlepily ode dna).

5

Mezitím připravte lišky. Malé houby nechte vcelku, větší nakrájejte. Rozehřejte na pánvi máslo a olej, opečte na něm šalotku a česnek dosklovita, pak zvyšte plamen a vhoďte lišky. Restujte chvíli zprudka, aby se z hub vydusila všechna voda. Pokapejte octem, medem, osolte, opepřete a nechte 2–3 minuty zkaramelizovat.

6

Hotové knedlíky vylovte a podávejte posypané liškami a koprem.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li ke knedlíkům podávat i šťávu, rozpusťte přípečky na pánvi po liškách trochou kuřecího vývaru a mírně svařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín