Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a se zelím určitě znáte, ale už jste ochutnali ty plněné mletým masem a sypané liškami? Spojení medu, octa, hub a kopru vypadá divoce, ale báječně zvýrazní chuť a křupavost hub. Delikatesa!
Suroviny
Postup
Na velké pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a opékejte dosklovita. Pak přidejte česnek a po malé chvilce mleté maso. Přidejte sůl, pepř, chilli, rozmarýn, sójovou omáčku a ocet a opékejte maso dohněda, až se vydusí všechna tekutina. Pak odstavte a nechte vychladnout.
Do vychladlé směsi vmíchejte parmazán, žloutek, hořčici a strouhanku, až vznikne kompaktní hmota.
Brambory uvařte v osolené vodě. Nechte vychladnout, prolisujte do mísy, přidejte žloutek, trochu soli, škrob a uhněťte těsto – pracujte rychle.
Rozdělte těsto na cca 10 stejných dílů, každý zploštěte na placičku, do středu umístěte cca 2 lžíce náplně, uzavřete a vytvarujte knedlík. Vařte je 10 minut ve vroucí osolené vodě (poté, co knedlíky do hrnce vložíte, trhněte trochu hrncem, aby se knedlíky odlepily ode dna).
Mezitím připravte lišky. Malé houby nechte vcelku, větší nakrájejte. Rozehřejte na pánvi máslo a olej, opečte na něm šalotku a česnek dosklovita, pak zvyšte plamen a vhoďte lišky. Restujte chvíli zprudka, aby se z hub vydusila všechna voda. Pokapejte octem, medem, osolte, opepřete a nechte 2–3 minuty zkaramelizovat.
Hotové knedlíky vylovte a podávejte posypané liškami a koprem.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li ke knedlíkům podávat i šťávu, rozpusťte přípečky na pánvi po liškách trochou kuřecího vývaru a mírně svařte.