Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky plněné masem sypané liškami
Bramborové knedlíky plněné masem sypané liškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové knedlíky plněné masem sypané liškami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Na 10–12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3477 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 303 g
Tuky 192 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a se zelím určitě znáte, ale už jste ochutnali ty plněné mletým masem a sypané liškami? Spojení medu, octa, hub a kopru vypadá divoce, ale báječně zvýrazní chuť a křupavost hub. Delikatesa!

Suroviny

Na náplň
řepkový olej 2 PL
nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 300 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené 1 špetka
rozmarýn 2 ČL
jemně nasekaný
sójová omáčka 2 ČL
balzamikový ocet 1 ČL
strouhaný
hořčice dijonská 1 ČL
strouhanka 2 PL
Na knedlíky
oloupané
sůl
škrob 150 g
bramborový
Na lišky
lišky 150 g
čerstvé, očištěné
rostlinný olej 1 PL
nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet
pár kapek
pár kapek
nasekaný

Postup

1

Na velké pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a opékejte dosklovita. Pak přidejte česnek a po malé chvilce mleté maso. Přidejte sůl, pepř, chilli, rozmarýn, sójovou omáčku a ocet a opékejte maso dohněda, až se vydusí všechna tekutina. Pak odstavte a nechte vychladnout.

2

Do vychladlé směsi vmíchejte parmazán, žloutek, hořčici a strouhanku, až vznikne kompaktní hmota. 

3

Brambory uvařte v osolené vodě. Nechte vychladnout, prolisujte do mísy, přidejte žloutek, trochu soli, škrob a uhněťte těsto – pracujte rychle. 

4

Rozdělte těsto na cca 10 stejných dílů, každý zploštěte na placičku, do středu umístěte cca 2 lžíce náplně, uzavřete a vytvarujte knedlík. Vařte je 10 minut ve vroucí osolené vodě (poté, co knedlíky do hrnce vložíte, trhněte trochu hrncem, aby se knedlíky odlepily ode dna).

5

Mezitím připravte lišky. Malé houby nechte vcelku, větší nakrájejte. Rozehřejte na pánvi máslo a olej, opečte na něm šalotku a česnek dosklovita, pak zvyšte plamen a vhoďte lišky. Restujte chvíli zprudka, aby se z hub vydusila všechna voda. Pokapejte octem, medem, osolte, opepřete a nechte 2–3 minuty zkaramelizovat.

6

Hotové knedlíky vylovte a podávejte posypané liškami a koprem.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li ke knedlíkům podávat i šťávu, rozpusťte přípečky na pánvi po liškách trochou kuřecího vývaru a mírně svařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč