0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlupaté knedlíky s červeným zelím

Chlupaté knedlíky s červeným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlupaté knedlíky s červeným zelím

4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3068 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 452 g
Tuky 63 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jednoduché a tak dobré, že se jich nejde nepřejíst. Tohle jídlo je jako stvořené pro líné podzimní neděle!

Suroviny

Na knedlíky
brambory 1 kg
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 300 g
200–300 g podle potřeby
sůl
Na zelí
menší hlávka
cibule 1 ks
sádlo 1 PL
krupicový cukr
podle chuti
kmín 1 ČL
sůl
ocet
podle chuti
Na dokončení
špek 200 g
uzený, bílý
cibule 2 ks
uzený bok
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Na knedlíky oloupejte brambory, polovinu uvařte v osolené vodě doměkka a nechte vychladnout. Zbylé brambory nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich vodu. Vařené brambory nastrouhejte nebo propasírujte k syrovým bramborám, přidejte vejce a mouku, sůl a promíchejte. Z těsta tvarujte rukama nebo lžící namočenou ve vodě knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou.

2

Zelí rozkrojte na čtvrtky a vyřízněte tuhý košťál. Poté zelí nakrouhejte na nudličky. Cibuli nakrájejte na plátky. V kastrolu rozehřejte sádlo, vsypte cibuli a orestujte ji dozlatova. Přidejte 2 lžíce cukru a nechte lehce zkaramelizovat. Vsypte zelí, kmín, osolte a přilijte 2 lžíce octa. Podlijte trochou vody, přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste na skus (nebo doměkka). Dochuťte solí, cukrem a octem.

3

Špek, cibuli i bok nakrájejte na kostičky, špek vsypte do rozehřáté pánve a nechte lehce vyškvařit, přidejte cibuli a pokračujte v opékání. Ke konci přisypte bok a nechte též vypéct. Podávejte se zelím a knedlíky, zdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč