Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 50 min
4,1 (17x)
21. 10. 2021
Chlupaté knedlíky s červeným zelím
Apetit
Chlupaté knedlíky s červeným zelím
Apetit


Snadné
< 50 min
4,1 (17x)

Tak jednoduché a tak dobré, že se jich nejde nepřejíst. Chlupaté knedlíky jsou jídlo, jako stvořené pro líné podzimní neděle! Podávané tradičně se zelím a navíc s opraženou cibulkou a špekem. Staročeská bramborová klasika!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na knedlíky

Na zelí

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3474 kcal
  • Bílkoviny 170 g
  • Sacharidy 536 g
  • Tuky 63 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/11

Během sychravých podzimních dnů přirozeně více tíhneme k teplu domova a jídlům, která nás pohladí po duši. Stránky listopadového Apetitu, který vychází 14. 10., jsou proto plné nápadů, jak bleskově vyčarovat hřejivou atmosféru plnou pohody. Vydejte se s námi na chatu, kde si v lůně přírody společně užijeme dokonale podzimní menu, užijte si bohatou dýňovou úrodu, zamilujte si zvěřinu i mleté maso a objevte nečekané kouzlo pepře. Těšit se můžete i na bláznivé halloweenské dezerty, při jejichž přípravě můžete bez obav popustit uzdu fantazii a ze kterých budou nadšené především děti. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20241030_Chlupaté_knedlíky_foto-8.jpg

Chlupaté knedlíky: Videonávod na přípravu a deset skvělých způsobů, jak je servírovat

Chlupaté knedlíky patří k nejtypičtějším pokrmům české kuchyně. Své jméno získaly díky nastrouhaným bramborám, které jim propůjčují „chlupatý“ vzhled. Jsou mimořádně všestranné – můžete je podávat jako přílohu, hlavní chod nebo je zapékat. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, jedno mají společné: dokonale zasytí. Jejich příprava sice vyžaduje trochu praxe, ale odměnou vám bude jídlo, které chutná dnes stejně skvěle jako před sto lety.