0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové knedlíky se sýrem

Bramborové knedlíky se sýrem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2446 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 350 g
Tuky 61 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte ji místo strouhanky.

Suroviny

bramborové těsto 400 g
špenát 1 kg
čerstvý
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
eidam 120 g
s obsahem tuku v sušině 45%
máslo 40 g
strouhanka 50 g
muškátový oříšek 1 ČL
mletý

1 Bramborové těsto připravte podle návodu. Špenát operte, ponořte na deset vteřin do vroucí vody a sceďte. Vychlaďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Ochuťte solí, pepřem a rozdrceným česnekem.

2 Sýr nakrájejte na dvanáct kostek. Postupně je balte do špenátové hmoty a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pak pečlivě zabalte do těsta. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a asi deset minut povařte.

Rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte strouhanku. Potom ji promíchejte s trochou soli a s muškátovým oříškem. Směsí posypte knedlíky a podávejte.

Když máte Čerstvý špenát
Počítejte s tím, že výrazně zmenší objem, takže ho nakupte dostatečné množství. V mikrotenovém sáčku vydrží v lednici dva až tři dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Strouhanku jsem nahradila na cibulce osmaženou anglickou slaninou, jak radí Apetit na začátku receptu. Jídlo bylo vynikající. Protože jsem milovník špenátu, chutnalo mi líp, než klasické knedlíky se zelím.

Anonym

Jsou skvělé! Neměla jsem listový špenát, a tak jsem udělala protlak (ochucený cibulkou, vejcem, česnekem, zahuštěný strouhankou) a sýr nastrouhala přímo do něj. Bylo to výborné!

Anonym

Jelikoz mi maso moc nechutna, ale knedliky zboznuju je tento recept pro me naprosto idealni. Delala jsem je uz nekolikrat a vzdy se povedli.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit