Bramborové knedlíky se sýrem

Bramborové knedlíky se sýrem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2446 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 350 g
Tuky 61 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte ji místo strouhanky.

Suroviny

bramborové těsto 400 g
špenát 1 kg
čerstvý
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
eidam 120 g
s obsahem tuku v sušině 45%
máslo 40 g
strouhanka 50 g
muškátový oříšek 1 ČL
mletý

1 Bramborové těsto připravte podle návodu. Špenát operte, ponořte na deset vteřin do vroucí vody a sceďte. Vychlaďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Ochuťte solí, pepřem a rozdrceným česnekem.

2 Sýr nakrájejte na dvanáct kostek. Postupně je balte do špenátové hmoty a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pak pečlivě zabalte do těsta. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a asi deset minut povařte.

Rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte strouhanku. Potom ji promíchejte s trochou soli a s muškátovým oříškem. Směsí posypte knedlíky a podávejte.

Když máte Čerstvý špenát
Počítejte s tím, že výrazně zmenší objem, takže ho nakupte dostatečné množství. V mikrotenovém sáčku vydrží v lednici dva až tři dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Strouhanku jsem nahradila na cibulce osmaženou anglickou slaninou, jak radí Apetit na začátku receptu. Jídlo bylo vynikající. Protože jsem milovník špenátu, chutnalo mi líp, než klasické knedlíky se zelím.

Anonym

Jsou skvělé! Neměla jsem listový špenát, a tak jsem udělala protlak (ochucený cibulkou, vejcem, česnekem, zahuštěný strouhankou) a sýr nastrouhala přímo do něj. Bylo to výborné!

Anonym

Jelikoz mi maso moc nechutna, ale knedliky zboznuju je tento recept pro me naprosto idealni. Delala jsem je uz nekolikrat a vzdy se povedli.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit