Vtipná variace na knedlíky plněné uzeným. Pokud se nechcete vzdát masa, osmahněte na cibulce trochu slaniny a použijte ji místo strouhanky.
Suroviny
Postup
Bramborové těsto připravte podle návodu. Špenát operte, ponořte na deset vteřin do vroucí vody a sceďte. Vychlaďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Ochuťte solí, pepřem a rozdrceným česnekem.
Sýr nakrájejte na dvanáct kostek. Postupně je balte do špenátové hmoty a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pak pečlivě zabalte do těsta. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a asi deset minut povařte.
Rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte strouhanku. Potom ji promíchejte s trochou soli a s muškátovým oříškem. Směsí posypte knedlíky a podávejte.
Když máte Čerstvý špenát
Počítejte s tím, že výrazně zmenší objem, takže ho nakupte dostatečné množství. V mikrotenovém sáčku vydrží v lednici dva až tři dny.
Komentáře