Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky se škvarky a zelím
Bramborové knedlíky se škvarky a zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové knedlíky se škvarky a zelím

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5000 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 499 g
Tuky 283 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněné bramborové knedlíky se zelím jsou lahůdka, které nikdy nedokážeme odolat. Oprášili jsme rakousko-uherskou klasiku a máme pro vás recept na skvělou náplň ze škvarků s cibulkou, petrželkou a majoránkou.

Suroviny

Na knedlíky
vařené ve slupce a oloupané
mouka semolina 50 g
strouhaný
sůl
strouhanka 100 g
nebo podle potřeby
Na náplň
cibule ½ ks
vepřové sádlo 2 PL
česnek 1 stroužek
petrželka 1 PL
hladkolistá, nakrájená nadrobno
majoránka (drhnutá) 1 ČL
Na zelí
nebo špek
vepřové sádlo 2 PL
zelí kysané 600 g
pepř 5 kuliček
jalovec 4 kuličky

Postup

1

Brambory nastrouhejte najemno, přidejte mouku, semolinu, muškátový oříšek a sůl. Promíchejte a vypracujte kompaktní těsto.

2

Cibuli a škvarky nakrájejte nadrobno. Cibuli orestujte na sádle dozlatova, přidejte škvarky, česnek, petržel, majoránku a promíchejte. Směs přesuňte na alobal a vytvarujte do válečku, zabalte a dejte chladit (nebo krátce do mrazáku), tak se s náplní bude lépe pracovat. Poté ji nakrájejte na špalíčky a postupně každý zabalte do bramborového těsta. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 10-12 minut.

3

V pánvi rozehřejte sádlo a opečte na něm strouhanku dozlatova a dokřupava.

4

Na zelí nakrájejte slaninu a cibuli nadrobno. Orestujte společně na sádle, aby slanina pustila tuk a cibulka byla dosklovita. Přidejte vymačkané a pokrájené zelí, bobkový list, pepř a jalovec. Promíchejte a nechte zelí prohřát. 

5

Knedlíky podávejte se zelím a strouhankou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč