Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tymiánové bramborové pyré
Tymiánové bramborové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tymiánové bramborové pyré

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1042 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 143 g
Tuky 42 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky máslu bude bramborové pyré úžasně jemné!

Suroviny

oškrábané, na kostičky
tymián snítka
čerstvý
rajčata cherry hrst
na ozdobu
sůl

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě, slijte a rozšťouchejte. Mezitím otrhejte lístky z tymiánu a na mírném plameni je orestujte na másle. Vzniklé tymiánové máslo pak nalijte na brambory a důkladně promíchejte. Ochutnejte, podle potřeby dosolte.

2

Třešňová rajčátka, jimiž pyré na závěr ozdobíte, můžete pro větší efekt buď orestovat na pánvi, nebo krátce zapéct v horké troubě. Zvládnete to, zatímco se dovářejí brambory.

Pikantní obměna: Na másle zpěňte namísto tymiánu dva prolisované stroužky česneku. Pyré nebo šťouchané brambory pak výborně doplní nasekaná petrželka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Apetit magazín