Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1941 kcal
Bílkoviny 15 g
Cukr 170 g
Tuky 124 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pečením zkaramelizují cukry v pastináku i v bramborách, a skvěle se tím zvýrazní chuť. Tohle není obyčejná příloha!

Suroviny

pastinák 0.5 kg
oloupaný, nakrájený
brambory 0.5 kg
oloupané, nakrájené
olivový olej 3 PL
sůl
na dochucení
máslo 100 g
petrželka
několik snítek na ozdobu, nemusí být
1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Pastinák a brambory zakapejte olejem, osolte a pečte doměkka, asi půl hodiny. Horké rozmačkejte s máslem na pyré. Jestli chcete, ozdobte petrželkou.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit