0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pastinákové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1941 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 170 g
Tuky 124 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečením zkaramelizují cukry v pastináku i v bramborách, a skvěle se tím zvýrazní chuť. Tohle není obyčejná příloha!

Suroviny

oloupaný, nakrájený
oloupané, nakrájené
olivový olej 3 PL
sůl
na dochucení
máslo 100 g
petrželka
několik snítek na ozdobu, nemusí být

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Pastinák a brambory zakapejte olejem, osolte a pečte doměkka, asi půl hodiny. Horké rozmačkejte s máslem na pyré. Jestli chcete, ozdobte petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Jedla jsem v Anglii povařený pastinák marinovaný v medu a sypaný sezamem,pečený v troubě a byl úžasný,zkoušela jsem to v Čechách, ale nebylo to ono,tam ho prodávali jako hotovku,myslím,že tady je to nedoceněná zelenina

Anonym

Recept se nachází v č. 1/07, str.33

Anonym

Ahojte, povie mi niekto, čo je to pastinák? Je to po slovesnky paštrnák - niečo ako petržlen? Ďkujem.

Anonym

ano, je to jakoby velká petržel, takže asi ten paštrnák. Mimochodem, paštrnák i petržlen jsou krásná slova:)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč