Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pastinákové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1941 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 170 g
Tuky 124 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečením zkaramelizují cukry v pastináku i v bramborách, a skvěle se tím zvýrazní chuť. Tohle není obyčejná příloha!

Suroviny

oloupaný, nakrájený
oloupané, nakrájené
olivový olej 3 PL
sůl
na dochucení
máslo 100 g
petrželka
několik snítek na ozdobu, nemusí být

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Pastinák a brambory zakapejte olejem, osolte a pečte doměkka, asi půl hodiny. Horké rozmačkejte s máslem na pyré. Jestli chcete, ozdobte petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

17.10.2007 11:52
Ahojte, povie mi niekto, čo je to pastinák? Je to po slovesnky paštrnák - niečo ako petržlen? Ďkujem.
17.10.2007 12:42
ano, je to jakoby velká petržel, takže asi ten paštrnák. Mimochodem, paštrnák i petržlen jsou krásná slova:)
17.10.2007 09:35
Recept se nachází v č. 1/07, str.33
14.10.2007 13:48
Jedla jsem v Anglii povařený pastinák marinovaný v medu a sypaný sezamem,pečený v troubě a byl úžasný,zkoušela jsem to v Čechách, ale nebylo to ono,tam ho prodávali jako hotovku,myslím,že tady je to nedoceněná zelenina

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...