0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborovo-fazolové pyré

Bramborovo-fazolové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborovo-fazolové pyré

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2969 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 469 g
Tuky 63 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory se mají rády i s jinou zeleninou a spojí se s ní v lahodné pyré. Křehké fazolky s lehce oříškovou chutí přispějí k zajímavé kombinaci. Přípravu urychlíte, když česnek zabalený v alobalu upečete v troubě spolu s hovězím.

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na menší kusy
česnek 1
palička
olivový olej 1 PL
mléko 150 ml
máslo 50 g
sterilované, scezené, propláchnuté
vývar zeleninový 150 ml
i z kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je. Položte je na kus alobalu, zakápněte olejem a v troubě pečte doměkka; trvá to 30–40 minut. Pak stroužky vymáčkněte ze slupky a v misce vidličkou nebo nožem rozetřete na pastu (bude mít velmi jemnou chuť bez štiplavosti).

2 Brambory dejte do velkého hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte, uveďte do varu a uvařte doměkka; stačí tak 12–15 minut. Pak je slijte a rozmačkejte. V kastrůlku svařte mléko s máslem (jen co se máslo rozpustí) a přimíchejte k bramborám.

3 Fazolky vařte asi pět minut v zeleninovém vývaru, pak je také rozmačkejte a spolu s česnekovým krémem promíchejte s bramborami. Podávejte k dušenému hovězímu na pivu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Je to dobre dobre

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.44

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč