Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bramborovo-fazolové pyré

Bramborovo-fazolové pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2597 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 469 g
Tuky 67 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory se mají rády i s jinou zeleninou a spojí se s ní v lahodné pyré. Křehké fazolky s lehce oříškovou chutí přispějí k zajímavé kombinaci. Přípravu urychlíte, když česnek zabalený v alobalu upečete v troubě spolu s hovězím.

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na menší kusy
česnek 1
olivový olej 1 PL
mléko 150 ml
máslo 50 g
fazole 400 g
bílé, sterilované, scezené, propláchnuté
vývar zeleninový 150 ml
i z kostky
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je. Položte je na kus alobalu, zakápněte olejem a v troubě pečte doměkka; trvá to 30–40 minut. Pak stroužky vymáčkněte ze slupky a v misce vidličkou nebo nožem rozetřete na pastu (bude mít velmi jemnou chuť bez štiplavosti).

2. Brambory dejte do velkého hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte, uveďte do varu a uvařte doměkka; stačí tak 12–15 minut. Pak je slijte a rozmačkejte. V kastrůlku svařte mléko s máslem (jen co se máslo rozpustí) a přimíchejte k bramborám.

3. Fazolky vařte asi pět minut v zeleninovém vývaru, pak je také rozmačkejte a spolu s česnekovým krémem promíchejte s bramborami. Podávejte k dušenému hovězímu na pivu.

Komentáře

Anonym

Je to dobre dobre

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.44

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit