Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborovo-fazolové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2969 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 469 g
Tuky 63 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory se mají rády i s jinou zeleninou a spojí se s ní v lahodné pyré. Křehké fazolky s lehce oříškovou chutí přispějí k zajímavé kombinaci. Přípravu urychlíte, když česnek zabalený v alobalu upečete v troubě spolu s hovězím.

Suroviny

oloupané, nakrájené na menší kusy
palička
olivový olej 1 PL
mléko 150 ml
sterilované, scezené, propláchnuté
vývar zeleninový 150 ml
i z kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je. Položte je na kus alobalu, zakápněte olejem a v troubě pečte doměkka; trvá to 30–40 minut. Pak stroužky vymáčkněte ze slupky a v misce vidličkou nebo nožem rozetřete na pastu (bude mít velmi jemnou chuť bez štiplavosti).

2

Brambory dejte do velkého hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte, uveďte do varu a uvařte doměkka; stačí tak 12–15 minut. Pak je slijte a rozmačkejte. V kastrůlku svařte mléko s máslem (jen co se máslo rozpustí) a přimíchejte k bramborám.

3

Fazolky vařte asi pět minut v zeleninovém vývaru, pak je také rozmačkejte a spolu s česnekovým krémem promíchejte s bramborami. Podávejte k dušenému hovězímu na pivu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 16:03
Recept se nachází v č.1/06, str.44
14.06.2006 15:44
Je to dobre dobre

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...