0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborovo-fazolové pyré

Bramborovo-fazolové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborovo-fazolové pyré

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2969 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 469 g
Tuky 63 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory se mají rády i s jinou zeleninou a spojí se s ní v lahodné pyré. Křehké fazolky s lehce oříškovou chutí přispějí k zajímavé kombinaci. Přípravu urychlíte, když česnek zabalený v alobalu upečete v troubě spolu s hovězím.

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na menší kusy
česnek 1
palička
olivový olej 1 PL
mléko 150 ml
máslo 50 g
fazole bílé 400 g
sterilované, scezené, propláchnuté
vývar zeleninový 150 ml
i z kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je. Položte je na kus alobalu, zakápněte olejem a v troubě pečte doměkka; trvá to 30–40 minut. Pak stroužky vymáčkněte ze slupky a v misce vidličkou nebo nožem rozetřete na pastu (bude mít velmi jemnou chuť bez štiplavosti).

2 Brambory dejte do velkého hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte, uveďte do varu a uvařte doměkka; stačí tak 12–15 minut. Pak je slijte a rozmačkejte. V kastrůlku svařte mléko s máslem (jen co se máslo rozpustí) a přimíchejte k bramborám.

3 Fazolky vařte asi pět minut v zeleninovém vývaru, pak je také rozmačkejte a spolu s česnekovým krémem promíchejte s bramborami. Podávejte k dušenému hovězímu na pivu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit