Spojení mladého jemného hrášku se svěží mátou se ve světě těší velké oblibě. Zkuste tuhle anglickou verzi – a hned pochopíte, proč je tak populární. Hráškové pyré s mátou podávejte jako přílohu k masu.
Suroviny
mražený hrášek
400
g
máta
8
listů
+ několik snítek na ozdobení
máslo
2
PL
smetana ke šlehání
2
PL
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut.
2
Slijte a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka.
3
Na talíři pyré ještě ozdobte snítkami máty.
TIP
Přestože je příprava pyré blesková záležitost, klidně ho přichystejte den předem a přikryté uchovejte v lednici. Před podáváním už stačí pyré jen šetrně, pozvolna prohřát a ozdobit mátou.
Komentáře