Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 958 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 14 g
Tuky 35 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení mladého jemného hrášku se svěží mátou se ve světě těší velké oblibě. Zkuste tuhle anglickou verzi – a hned pochopíte, proč je tak populární.

Suroviny

hrášek 1 bal
maržený, 400g
máta 8 ks
lístky, plus několik snítek na ozdobení
pepř

Postup

1

Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut.

2

Slijte a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka.

3

Na talíři pyré ještě ozdobte snítkami máty.

TIP 
Přestože je příprava pyré blesková záležitost, klidně ho přichystejte den předem a přikryté uchovejte v lednici. Před podáváním už stačí pyré jen šetrně, pozvolna prohřát a ozdobit mátou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

27.02.2008 07:48
Recept se nachází v č.4/07, str.58

Apetit magazín