Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový sypaný koláč s ovesnými vločkami a borůvkami
Bramborový sypaný koláč s ovesnými vločkami a borůvkami
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Bramborový sypaný koláč s ovesnými vločkami a borůvkami

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na formu o průměru 24 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3295 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 506 g
Tuky 92 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z bramborového těsta připravujeme nejčastěji knedlíky, ale víte, že z něj může být i skvělý koláč? Tenhle s ovesnými vločkami a borůvkami je toho jednoznačným důkazem. 

Suroviny

moučnaté, uvařené den dopředu a oloupané
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
jemné
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
změklé + na vymazání formy
čerstvé
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Koláčovou formu (ideálně vybavenou odnímatelným dnem) s okrajem o průměru cca 24 cm vymažte máslem.

2

Brambory protlačte lisem na brambory do mísy. Přidejte mouku, kypřicí prášek, ovesné vločky, cukr, vanilku, sůl, vejce a máslo. Rukama zpracujte na těsto konzistence drobenky, podle potřeby přilijte 1 lžíci vody nebo přisypte trošku mouky. 

3

Zhruba dvě třetiny těsta oddělte a upěchujte na dno dortové formy. Rozprostřete na podklad borůvky, posypte je zbývající drobenkou a pečte v předehřáté troubě 35–40 minut dozlatova.

4

Vyndejte z trouby, nechte mírně zchladnout a vyjměte z formy. Podávejte podle chuti poprášené moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín