Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory s texaským chilli

Brambory s texaským chilli

3.6/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2561 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 366 g
Tuky 70 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečenou bramboru můžete podávat hned na třikrát: se salátkem jako předkrm, posypanou sýrem jako přílohu i se lžící zakysané smetany jako rychlou večeři.

Suroviny

typ B
olivový olej 1 PL
jemně nasekaná
jemně nasekaná
kmín 1 PL
mletý
jalapenos, jemně nasekaná
vývar zeleninový 350 ml
fazole 400 g
červené, slité
sůl
k podávání
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. 

2

Brambory (i se slupkou) propíchejte, dejte na plech a pečte zhruba jednu hodinu doměkka.

3

Ve velké pánvi rozehřejte olej a na středním plameni na něm osmahněte maso, cibuli a papriku; cibulka by měla zezlátnout a maso zhnědnout – bude to trvat zhruba 10 minut. 

4

Pak přimíchejte kmín, protlak a papričku jalapeňos a míchejte další minutu. 

5

Pak vše zalijte vývarem a nechte přiklopené dusit dvacet minut; občas zamíchejte. 

6

Přidejte fazole a vařte dalších deset minut; osolte a opepřete.

7

Pak rozkrojte měkké brambory, naplňte je texaským chilli a podávejte s jogurtem.

Související články

Komentáře

31.12.2009 10:11
Se smetanou a říká se tomu lehká večeře?
25.05.2010 12:57
Ja tam vidim "rychla" a ne "lehka"....

Apetit magazín