Pečenou bramboru můžete podávat hned na třikrát: se salátkem jako předkrm, posypanou sýrem jako přílohu i se lžící zakysané smetany jako rychlou večeři.
Suroviny
brambory
4
ks
typ B
olivový olej
1
PL
hovězí maso mleté
450
g
cibule červená
1
ks
jemně nasekaná
paprika červená
1
ks
jemně nasekaná
kmín
1
PL
mletý
rajčatový protlak
2
PL
chilli paprička
1
ks
jalapenos, jemně nasekaná
vývar zeleninový
350
ml
fazole
400
g
červené, slité
sůl
k podávání
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Brambory (i se slupkou) propíchejte, dejte na plech a pečte zhruba jednu hodinu doměkka.
3
Ve velké pánvi rozehřejte olej a na středním plameni na něm osmahněte maso, cibuli a papriku; cibulka by měla zezlátnout a maso zhnědnout – bude to trvat zhruba 10 minut.
4
Pak přimíchejte kmín, protlak a papričku jalapeňos a míchejte další minutu.
5
Pak vše zalijte vývarem a nechte přiklopené dusit dvacet minut; občas zamíchejte.
6
Přidejte fazole a vařte dalších deset minut; osolte a opepřete.
7
Pak rozkrojte měkké brambory, naplňte je texaským chilli a podávejte s jogurtem.
Komentáře