Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4453 kcal
Bílkoviny 93 g
Cukr 435 g
Tuky 249 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle příloha může být famózní, když seženete opravdu dobré brambory. My jsme je koupili v Marks&Spencer a ujídali je s chutí i samotné.

Suroviny

Brambůrky s česnekovým máslem
brambory 1.5 kg
lojovité, varný typ A, nejlépe drobné
máslo 200 g
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
česnek 4 stroužek
nakrájený najemno
citronová štáva 3 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
Dvojí hrášek s jarní cibulkou
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
hrášek 500 g
mrazený
máslo 100 g
jarní cibulka 15 ks
omytá a seřiznutá
300 g
lusky hrášku cukrového

Brambůrky s česnekovým máslem

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ VAŘENÍ 15 MINUT ■ PRO 8–10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Brambory podle potřeby oloupejte, mají-li krásnou slupku, nemusíte. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Uvařte je tak, aby změkly, ale ne víc (asi 15 minut). Sceďte a nechte mírně zchladnout.

2 V kastrolu či rendlíku rozehřejte máslo s petrželkou, česnekem a citronovou šťávou. Až se máslo rozpustí, osolte, opepřete a dobře promíchejte, odstavte. Brambory dejte (můžete je i nakrájet) do servírovací mísy a opatrně promíchejte s máslovou omáčkou. Podávejte teplé.
 

Dvojí hrášek s jarní cibulkou

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 5 MINUT ■ PRO 8–10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji. Vsypte hrášek a vařte, až změkne (jen pár minut). Sceďte. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm jarní cibulky asi 5 minut. Přidejte hráškové lusky a opékejte, aby změkly. Vsypte okapaný hrášek a prohřejte ho. Osolte, opepřete a podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit