Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4453 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 435 g
Tuky 249 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle příloha může být famózní, když seženete opravdu dobré brambory. My jsme je koupili v Marks&Spencer a ujídali je s chutí i samotné.

Suroviny

Brambůrky s česnekovým máslem
brambory 1,5 kg
lojovité, varný typ A, nejlépe drobné
máslo 200 g
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
česnek 4 stroužek
nakrájený najemno
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
Dvojí hrášek s jarní cibulkou
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
hrášek 500 g
mrazený
máslo 100 g
jarní cibulka 15 ks
omytá a seřiznutá
300 g
lusky hrášku cukrového

Postup

1

Brambůrky s česnekovým máslem

Brambory podle potřeby oloupejte, mají-li krásnou slupku, nemusíte. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Uvařte je tak, aby změkly, ale ne víc (asi 15 minut). Sceďte a nechte mírně zchladnout.

 
2

V kastrolu či rendlíku rozehřejte máslo s petrželkou, česnekem a citronovou šťávou. Až se máslo rozpustí, osolte, opepřete a dobře promíchejte, odstavte. Brambory dejte (můžete je i nakrájet) do servírovací mísy a opatrně promíchejte s máslovou omáčkou. Podávejte teplé.

 
3

Dvojí hrášek s jarní cibulkou

V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji. Vsypte hrášek a vařte, až změkne (jen pár minut). Sceďte. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm jarní cibulky asi 5 minut. Přidejte hráškové lusky a opékejte, aby změkly. Vsypte okapaný hrášek a prohřejte ho. Osolte, opepřete a podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín