Tahle příloha může být famózní, když seženete opravdu dobré brambory. My jsme je koupili v Marks&Spencer a ujídali je s chutí i samotné.
Suroviny
Postup
Brambůrky s česnekovým máslem
Brambory podle potřeby oloupejte, mají-li krásnou slupku, nemusíte. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Uvařte je tak, aby změkly, ale ne víc (asi 15 minut). Sceďte a nechte mírně zchladnout.
V kastrolu či rendlíku rozehřejte máslo s petrželkou, česnekem a citronovou šťávou. Až se máslo rozpustí, osolte, opepřete a dobře promíchejte, odstavte. Brambory dejte (můžete je i nakrájet) do servírovací mísy a opatrně promíchejte s máslovou omáčkou. Podávejte teplé.
Dvojí hrášek s jarní cibulkou
V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji. Vsypte hrášek a vařte, až změkne (jen pár minut). Sceďte. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm jarní cibulky asi 5 minut. Přidejte hráškové lusky a opékejte, aby změkly. Vsypte okapaný hrášek a prohřejte ho. Osolte, opepřete a podávejte teplé.