0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Větrníčky à la éclairky

Větrníčky à la éclairky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Větrníčky à la éclairky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Na cca 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4499 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 177 g
Tuky 379 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My jsme se rozhodli pro větrníčky, ale vám nic nebrání tvarovat z těsta tradiční éclairky neboli banánky.

Suroviny

máslo 100 g
nakrájené na kostičky
sůl 2 špetky
mouka pšeničná hladká 130 g
vejce 4 ks
velká, velikosti L
tmavá čokoláda 200 g
70%
smetana ke šlehání 500 ml
33%
moučkový cukr 1 PL
prosatý, nebo více, podle chuti
maliny
čerstvé, na ozdobení (nemusí být)

1 Doprostřed trouby dejte mřížku. Troubu předehřejte na 200°C. Do rendlíku nalijte 250 ml vody a vložte máslo, osolte a přiveďte k varu. Až směs začne vřít, vsypte za stálého míchání vařečkou mouku a vařte a míchejte, až vznikne těsto. Koule by se měla oddělovat ode dna a stěn rendlíku. Rendlík odstavte a těsto nechte asi 5 minut chladnout. Pak po jednom přidávejte vejce a vždy každé důkladně vetřete do těsta vařečkou, teprve potom přidejte další.

2 Plech vyložte pečicím papírem. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou stříkejte na připravený plech s dostatečnými rozestupy těsná jednovrstvá kolečka. Anebo nabírejte vrchovaté lžíce těsta a tvořte na plech úhledné hromádky. Až budete mít hotovo, dejte plech do trouby (doprostřed) a pečte 25 minut.

3 Pak plech vyjměte z trouby a větrníčky (pracujte opatrně, jsou horké!) napíchněte vespod ostrým nožem, aby unikla pára a zevnitř vyschly, položte je na plech opačnou stranou, než byly předtím. Plech vraťte do trouby a pečte ještě 10–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

4 Větrníčky rozřízněte uprostřed ostrým nožem. Čokoládu rozpusťte v ohnivzdorné misce nad vroucí vodou. Čokoládou potřete vršky od větrníčků a nechte ji ztuhnout. Smetanu vyšlehejte dotuha a oslaďte podle chuti. Větrníčky naplňte šlehačkou. Podávejte ozdobené malinami, chcete-li.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč