Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelený chřest s parmskou šunkou

Zelený chřest s parmskou šunkou

4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1265 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 14 g
Tuky 107 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sezona chřestu není dlouhá a o to víc se na ni těšíme! Podávejte ho třeba jako předkrm zabalený v kabátku z parmské šunky.

Suroviny

1 tenký svazek
6 ks
křepelčí vajíčka
Na zálivku
olivový olej 100 ml
podle chuti
hořčice 1 PL
dijonská
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Chřest dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte stát 5 minut, vodu slijte, chřest osvěžte studenou vodou a nechte vychladnout. Výhonky obtočte plátky šunky (nevadí, když nevystačí na všechny). Chřest se šunkou i bez naaranžujte na servírovací talíř. Poklaďte ho rozpůlenými vajíčky. V misce prošlehejte přísady na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Zálivkou přelijte chřest a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vajíčka zalijte v rendlíčku studenou vodou a přiveďte k varu. Po 60-80 sekundách jsou vajíčka nahniličko, po 2 minutách natvrdo. Zchlaďte je hned studenou vodou a oloupejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...