Sezona chřestu není dlouhá a o to víc se na ni těšíme! Podávejte ho třeba jako předkrm zabalený v kabátku z parmské šunky.
Suroviny
1 Chřest dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte stát 5 minut, vodu slijte, chřest osvěžte studenou vodou a nechte vychladnout. Výhonky obtočte plátky šunky (nevadí, když nevystačí na všechny). Chřest se šunkou i bez naaranžujte na servírovací talíř. Poklaďte ho rozpůlenými vajíčky. V misce prošlehejte přísady na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Zálivkou přelijte chřest a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Vajíčka zalijte v rendlíčku studenou vodou a přiveďte k varu. Po 60–80 sekundách jsou vajíčka nahniličko, po 2 minutách natvrdo. Zchlaďte je hned studenou vodou a oloupejte.