Pikantní polévku brynza zjemní.
Suroviny
cibule
1
ks
nadrobno
paprika mletá sladká
2
ČL
vývar kuřecí
750
ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
brambory
2
ks
na kostičky
chilli sušené
lze nahradit nasekanou chilli papričkou
zakysaná smetana
200
g
brynza
200
g
petrželka
na ozdobu
Postup
1
V hrnci opékejte na oleji 2 minuty dosklovita 1 cibuli , nadrobno nakrájenou.
2
Zaprašte 2 lžičkami mleté papriky, zamíchejte a zalijte 750 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru.
3
Přidejte 2–3 brambory, na kostičky, osolte, případně přiostřete chilli a uvařte doměkka.
4
V misce dohladka promíchejte 200 g zakysané smetany a 200 g brynzy a směs rozdělte na polévku v miskách. Ozdobte petrželkou.