Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů

4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1598 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 196 g
Tuky 65 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!

Související recepty

Suroviny

malá, najemno nakrájená
řapíkatý celer 50 g
pokrájený
zázvor (čerstvý) 2 plátky
kaštany 200 g
viz Jak na kaštany
vývar kuřecí 1 l
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
zázvor (mletý)
na dochucení
ušlehaná
nebo plátky uzené kachny, k podávání
ušlehaná, k podávání
kaštany
drcené, k podávání

Postup

1

Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte najemno nakrájenou cibulku a asi dvě minuty míchejte. Přihoďte řapíkatý celer, zázvor a kaštany. Minutu nebo dvě opékejte a pak zalijte vývarem. Povařte třicet až třicet pět minut.

2

Polévku rozmixujte, osolte a okořeňte. Hustý krém zjemněte ušlehanou smetanou. Podávejte s plátky uzeného kuřete nebo kachny, doplňte šlehačkou a drcenými praženými kaštany.

JAK NA KAŠTANY
Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i pečené kaštany od stánku nebo vařené vakuované.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

13.09.2007 18:46
Recept se nachází v č.12/06, str.39

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...