Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Krémová polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1598 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 196 g
Tuky 65 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!

Suroviny

máslo 50 g
cibule 1 ks
malá, najemno nakrájená
řapíkatý celer 50 g
pokrájený
zázvor (čerstvý) 2 plátky
kaštany 200 g
viz Jak na kaštany
vývar kuřecí 1 l
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
zázvor (mletý)
na dochucení
smetana ke šlehání 50 ml
ušlehaná
kuře uzené plátky
nebo plátky uzené kachny, k podávání
smetana ke šlehání
ušlehaná, k podávání
kaštany
drcené, k podávání

1 Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte najemno nakrájenou cibulku a asi dvě minuty míchejte. Přihoďte řapíkatý celer, zázvor a kaštany. Minutu nebo dvě opékejte a pak zalijte vývarem. Povařte třicet až třicet pět minut.

2 Polévku rozmixujte, osolte a okořeňte. Hustý krém zjemněte ušlehanou smetanou. Podávejte s plátky uzeného kuřete nebo kachny, doplňte šlehačkou a drcenými praženými kaštany.

JAK NA KAŠTANY
Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i pečené kaštany od stánku nebo vařené vakuované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/06, str.39

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit