Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!
Suroviny
máslo
50
g
cibule
1
ks
malá, najemno nakrájená
řapíkatý celer
50
g
pokrájený
zázvor (čerstvý)
2
plátky
kaštany
200
g
viz Jak na kaštany
vývar kuřecí
1
l
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
zázvor (mletý)
na dochucení
smetana ke šlehání
50
ml
ušlehaná
kuře uzené
plátky
nebo plátky uzené kachny, k podávání
ušlehaná, k podávání
kaštany
drcené, k podávání
Postup
1
Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte najemno nakrájenou cibulku a asi dvě minuty míchejte. Přihoďte řapíkatý celer, zázvor a kaštany. Minutu nebo dvě opékejte a pak zalijte vývarem. Povařte třicet až třicet pět minut.
2
Polévku rozmixujte, osolte a okořeňte. Hustý krém zjemněte ušlehanou smetanou. Podávejte s plátky uzeného kuřete nebo kachny, doplňte šlehačkou a drcenými praženými kaštany.
JAK NA KAŠTANY
Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i pečené kaštany od stánku nebo vařené vakuované.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty z jedlých kaštanů(10 receptů )
Komentáře