0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů

3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1598 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 196 g
Tuky 65 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!

Suroviny

máslo 50 g
cibule 1 ks
malá, najemno nakrájená
řapíkatý celer 50 g
pokrájený
zázvor (čerstvý) 2 plátky
kaštany 200 g
viz Jak na kaštany
vývar kuřecí 1 l
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
zázvor (mletý)
na dochucení
smetana ke šlehání 50 ml
ušlehaná
kuře uzené plátky
nebo plátky uzené kachny, k podávání
smetana ke šlehání
ušlehaná, k podávání
kaštany
drcené, k podávání

1 Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte najemno nakrájenou cibulku a asi dvě minuty míchejte. Přihoďte řapíkatý celer, zázvor a kaštany. Minutu nebo dvě opékejte a pak zalijte vývarem. Povařte třicet až třicet pět minut.

2 Polévku rozmixujte, osolte a okořeňte. Hustý krém zjemněte ušlehanou smetanou. Podávejte s plátky uzeného kuřete nebo kachny, doplňte šlehačkou a drcenými praženými kaštany.

JAK NA KAŠTANY
Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i pečené kaštany od stánku nebo vařené vakuované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit