0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová polévka s pastou tahini

Krémová polévka s pastou tahini

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2627 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 256 g
Tuky 125 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si s námi hřejivou krémovou polévku, která vás pohladí po jazyku.!

Suroviny

máslo 3 PL
pórek 2 ks
pouze bílá část, najemno
řapíkatý celer 2 snítky
na kostičky
tymián sušený 1 ČL
sůl
česnek 3 stroužky
nahrubo
oloupaných a na kostičky
vývar zeleninový 1,5 l
slitá, velká hrst ponechaná stranou na ozdobu
tahini 70 g
sůl
Na ozdobení a pokapání
odložená
sůl špetka
paprika mletá uzená špetka
rostlinný olej
na opékání
chilli sušené
olivový olej

1 V hrnci rozehřejte máslo, přidejte pórek, řapíkatý celer a tymián. Osolte a opékejte asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout. Přidejte česnek a brambory a 2 minuty opékejte. Vlijte vývar, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte na mírném ohni 20 minut.

2 Mezitím připravte cizrnu na ozdobu. V mističce smíchejte oddělenou hrst cizrny s troškou soli a uzené papriky. V malé pánvičce rozpalte olej tak, aby zcela pokryl dno. Vsypte cizrnu a za stálého míchání opékejte, až bude cizrna zlatá a křupavá; trvá to asi 15 minut. Pak ji vyndejte a odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

3 Když jsou brambory měkké, přidejte zbytek cizrny a pasty tahini. Nechte společně prohřát asi 5 minut, pak rozmixujte, přilijte smetanu a společně ještě 5 minut vařte. Ozdobte opečenými zrnky cizrny a nadrobeným kozím sýrem, chcete-li. Před podáváním posypte chilli vločkami a pokapejte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč