0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bůček pěti vůní s křupavou kůží

Bůček pěti vůní s křupavou kůží

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5508 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 56 g
Tuky 495 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněný bůček podávejte s rýží, libovolnými nudlemi nebo napařenými bochánky z kynutého těsta.

Suroviny

koření pěti vůní 3 PL
česnek 3 stroužek
prolisovaný
sriracha 3 PL
sójová omáčka 5 PL
bůček 1.5 kg
s kůží, bez kosti
med 3 PL
tekutý
sůl mořská

1 Smíchejte koření 5 vůní, česnek, 1 lžíci srirachy a 3 lžíce sójové omáčky, vmasírujte do masa (kůži vynechte). Nechte přes noc marinovat.

2 Troubu rozpalte na 180°C, maso položte kůží nahoru na mřížku do pekáče a pečte 2,5 hodiny. Mezitím připravte glazuru: Vlijte do malého rendlíku zbývající 2 lžíce srirachy, 2 lžíce sójové omáčky a med. Nechte pár minut redukovat do sirupovité konzistence.

3 Vyjměte maso z trouby a nechte 15 minut odpočinout, teplotu trouby zvedněte na 220°C. Maso přidržte kuchyňskými kleštěmi a pomocí ostrého nože odřízněte vrchní křupavou část kůže. Odhalenou vrstvu tuku nařežte a maso přendejte do jiného pekáče. Kůži posypte solí a dejte na mřížku původního pekáče. Oba pekáče vraťte do trouby a pečte 30 minut. Na posledních 5 minut polijte maso glazurou a pečte, až bude hotové a lepkavé a kůže křupavá. Kůži rozlámejte na kousky a jezte s tence nakrájenými plátky bůčku a se zbylou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit