Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bůček pěti vůní s křupavou kůží
Bůček pěti vůní s křupavou kůží
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Bůček pěti vůní s křupavou kůží

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5508 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 56 g
Tuky 495 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněný bůček podávejte s rýží, libovolnými nudlemi nebo napařenými bochánky z kynutého těsta.

Suroviny

koření pěti vůní 3 PL
česnek 3 stroužek
prolisovaný
sriracha 3 PL
sójová omáčka 5 PL
bůček 1,5 kg
s kůží, bez kosti
med 3 PL
tekutý
sůl mořská

Postup

1

Smíchejte koření 5 vůní, česnek, 1 lžíci srirachy a 3 lžíce sójové omáčky, vmasírujte do masa (kůži vynechte). Nechte přes noc marinovat.

2

Troubu rozpalte na 180°C, maso položte kůží nahoru na mřížku do pekáče a pečte 2,5 hodiny. Mezitím připravte glazuru: Vlijte do malého rendlíku zbývající 2 lžíce srirachy, 2 lžíce sójové omáčky a med. Nechte pár minut redukovat do sirupovité konzistence.

3

Vyjměte maso z trouby a nechte 15 minut odpočinout, teplotu trouby zvedněte na 220°C. Maso přidržte kuchyňskými kleštěmi a pomocí ostrého nože odřízněte vrchní křupavou část kůže. Odhalenou vrstvu tuku nařežte a maso přendejte do jiného pekáče. Kůži posypte solí a dejte na mřížku původního pekáče. Oba pekáče vraťte do trouby a pečte 30 minut. Na posledních 5 minut polijte maso glazurou a pečte, až bude hotové a lepkavé a kůže křupavá. Kůži rozlámejte na kousky a jezte s tence nakrájenými plátky bůčku a se zbylou omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...