Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bůček pěti vůní s křupavou kůží

Kořeněný bůček podávejte s rýží, libovolnými nudlemi nebo napařenými bochánky z kynutého těsta.

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT3H
Pečení 3:00
Maso Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce koření 5 vůní
    • 3 stroužky prolisovaného česneku
    • 3 lžíce srirachy
    • 5 lžic sójové omáčky
    • 1,5 kg vepřového bůčku s kůží a bez kosti
    • 3 lžíce tekutého medu
    • mořská sůl

     

Příprava jídla

1 Smíchejte koření 5 vůní, česnek, 1 lžíci srirachy a 3 lžíce sójové omáčky, vmasírujte do masa (kůži vynechte). Nechte přes noc marinovat.

2 Troubu rozpalte na 180°C, maso položte kůží nahoru na mřížku do pekáče a pečte 2,5 hodiny. Mezitím připravte glazuru: Vlijte do malého rendlíku zbývající 2 lžíce srirachy, 2 lžíce sójové omáčky a med. Nechte pár minut redukovat do sirupovité konzistence.

3 Vyjměte maso z trouby a nechte 15 minut odpočinout, teplotu trouby zvedněte na 220°C. Maso přidržte kuchyňskými kleštěmi a pomocí ostrého nože odřízněte vrchní křupavou část kůže. Odhalenou vrstvu tuku nařežte a maso přendejte do jiného pekáče. Kůži posypte solí a dejte na mřížku původního pekáče. Oba pekáče vraťte do trouby a pečte 30 minut. Na posledních 5 minut polijte maso glazurou a pečte, až bude hotové a lepkavé a kůže křupavá. Kůži rozlámejte na kousky a jezte s tence nakrájenými plátky bůčku a se zbylou omáčkou.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bageta se sýrem a pikantním máslem

Pečená dýně se srirachou, medem a nakládanou cibulí

REKLAMA

Přidat komentář