Kořeněný bůček podávejte s rýží, libovolnými nudlemi nebo napařenými bochánky z kynutého těsta.
Suroviny
1 Smíchejte koření 5 vůní, česnek, 1 lžíci srirachy a 3 lžíce sójové omáčky, vmasírujte do masa (kůži vynechte). Nechte přes noc marinovat.
2 Troubu rozpalte na 180°C, maso položte kůží nahoru na mřížku do pekáče a pečte 2,5 hodiny. Mezitím připravte glazuru: Vlijte do malého rendlíku zbývající 2 lžíce srirachy, 2 lžíce sójové omáčky a med. Nechte pár minut redukovat do sirupovité konzistence.
3 Vyjměte maso z trouby a nechte 15 minut odpočinout, teplotu trouby zvedněte na 220°C. Maso přidržte kuchyňskými kleštěmi a pomocí ostrého nože odřízněte vrchní křupavou část kůže. Odhalenou vrstvu tuku nařežte a maso přendejte do jiného pekáče. Kůži posypte solí a dejte na mřížku původního pekáče. Oba pekáče vraťte do trouby a pečte 30 minut. Na posledních 5 minut polijte maso glazurou a pečte, až bude hotové a lepkavé a kůže křupavá. Kůži rozlámejte na kousky a jezte s tence nakrájenými plátky bůčku a se zbylou omáčkou.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů)