0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bůček pěti vůní s křupavou kůží

Bůček pěti vůní s křupavou kůží
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Bůček pěti vůní s křupavou kůží

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5508 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 56 g
Tuky 495 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněný bůček podávejte s rýží, libovolnými nudlemi nebo napařenými bochánky z kynutého těsta.

Suroviny

koření pěti vůní 3 PL
česnek 3 stroužek
prolisovaný
sriracha 3 PL
sójová omáčka 5 PL
bůček 1,5 kg
s kůží, bez kosti
med 3 PL
tekutý
sůl mořská

1 Smíchejte koření 5 vůní, česnek, 1 lžíci srirachy a 3 lžíce sójové omáčky, vmasírujte do masa (kůži vynechte). Nechte přes noc marinovat.

2 Troubu rozpalte na 180°C, maso položte kůží nahoru na mřížku do pekáče a pečte 2,5 hodiny. Mezitím připravte glazuru: Vlijte do malého rendlíku zbývající 2 lžíce srirachy, 2 lžíce sójové omáčky a med. Nechte pár minut redukovat do sirupovité konzistence.

3 Vyjměte maso z trouby a nechte 15 minut odpočinout, teplotu trouby zvedněte na 220°C. Maso přidržte kuchyňskými kleštěmi a pomocí ostrého nože odřízněte vrchní křupavou část kůže. Odhalenou vrstvu tuku nařežte a maso přendejte do jiného pekáče. Kůži posypte solí a dejte na mřížku původního pekáče. Oba pekáče vraťte do trouby a pečte 30 minut. Na posledních 5 minut polijte maso glazurou a pečte, až bude hotové a lepkavé a kůže křupavá. Kůži rozlámejte na kousky a jezte s tence nakrájenými plátky bůčku a se zbylou omáčkou.

 

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč